melanoma

Tumorsejtek

A tumorok a sejtek idősödése ellenére folytatják a növekedést

A kutatók a melanoma sejtek hosszútávú változásait és az elöregedett sejtek számát vizsgálták. Eredményül azt kapták, hogy a sejtek nagy része 3 hónap alatt öregedik el, ám ez nem jelenti azt, hogy a sejtek szaporodnak és fejlődése megállt. A sejtek egészen elhalálozásukig szaporodtak. 
Vírusok és ráksejtek

A vírusok és a rák

Sokféle vírusról bizonyították már be, hogy rákkeltő hatású, pl. human papilloma vírus (HPV) –méhnyak rák, torokrák, hepatitis C – májrák, stb.
Napot, napot

Napot, napot

De hát nap, mint nap a melanomával riogatnak minket, miközben nincs válasz arra a tényre, hogy a déli, napsütötte országokban sokkal ritkább ez a betegség, mint az északi államokban.
d3 vitamin

Napozni vagy nem napozni?

A napozás hasznos, mert a bőr hámsejtjei az UV-B sugárzás hatására intenzív D vitamin szintézist végeznek.
Melanoma

A vörösborban található rezveratrol gátolja a melanoma kialakulását?

A rezveratrol szervezetre gyakorolt hatásainak se szeri, se száma. Erről a polifenol antioxidánsról, ami a vörösborban és a szőlőben természetes formájában fordul elő, kimutatták, hogy számos más jótékony hatása mellett elősegíti az öregedés lassulását, támogatja a szívműködést. Emellett hatékonyan veszi fel a harcot a rákkal, és legalább 10 tanulmányból kimutatható, amiket az elmúlt években publikáltak, hogy a rezveratrol remek ellenszer a melanomának és potenciálisan a bőrrák ellensége.