mellrák

dohányzás

Miért ártalmas a dohányzás?

A dohányzás olyan súlyos betegségek kialakulásáért felelős, mint pl. a rák, COPD, különböző szívbetegségek és rendszeres használata korai halálozást eredményez. Egyes elemzők szerint csak az USA-nak évente 92 milliárd dollárjába kerül az a veszteség, amit a dohányzásból eredő megbetegedések és halálesetek okoznak. 
emlőrák

Az emlőrák

A nők leggyakoribb rosszindulatú daganatos megbetegedése az emlőrák. Ott, ahol megbízható statisztikákat vezetnek, kimutatták, évente több mint 300 ezer nő halálért felelős ez a betegség a világon. A tényleges szám ennél jóval magasabb lehet, bár a földrajzi különbségek erőteljesen torzíthatják az adatokat. Pl. az USA-ban minden 8. nő élete során emlőrákos lesz, míg a Távol-Keleten, pl. Japánban ez a veszély "csak" minden 30. nőt fenyeget. 
séta és mellrák

A séta 14%-kal csökkentheti a női mellrák kialakulását

A mellrák kialakulásának kockázata évről évre rohamosan nő. Ám ez a veszély néhány életmódbeli váltással, étrend megváltoztatásával, több testmozgással, a kozmetikumok vizsgálatával és a méreganyagok eltávolításával nagymértékben csökkenthető. 
zöld tea

A zöld tea polifenoljai drámaian csökkentik a mell- és prosztatarák kockázatát?

A zöld tea és a zöld tea polifenoljainak kivonatos formája rákgyógyító hatású, ezt tudományos bizonyítékok is alátámasztják. Az ősi kínaiak már több ezer éve felismerték a zöld tea fogyasztás gyógyító hatásait, ezzel szemben a nyugati orvoslás sokkal lassabban értette meg a zöld tea szerepét a mell- és prosztatarák megelőzésében. Kétségtelen, hogy ha valaki képes lenne szabadalmaztatni a zöld tea természetes polifenol vegyületeit, meglenne a következő dollár milliókat érő gyógyszer, amely a rákkal is sikeresen vehetné fel a harcot.
halolaj

Halolaj a mellrák ellen?

Egy 2010-ben, a Fred Hutchinson Cancer Research Center által végzett és a Cancer Epidemology, Biomarkers and Prevention című folyóiratban publikált kutatás szerint a halolajat rendszeresen fogyasztó nők sokkal kevésbé hajlamosak a mellrákra, mint a halolajat nem fogyasztó társaik.
omega-3 zsírsavak

Az omega3-zsírsavak csökkentik a mellrák kialakulásának esélyét?

A kutatások azonban azt bizonyítják, hogy az étrend és az életvitel megváltoztatása nemcsak megelőzheti a rák kialakulását, hanem a lehető legjobb megelőzési mód, vagy akár a gyógyulás kulcsa is lehet. A többszörösen telítetlen omega3-zsírsavak (EPA és DHA) ismertek az erek működésének szabályozásáról és felelősek az immunrendszer optimális működésének előmozdításáért.
< > 1. oldal (összesen: 0) Rendezés: