prosztatarák

Eper és paradicsom

Eper és paradicsom

A prosztata jóindulatú megnagyobbodását élesen el kell különíteni a prosztataráktól. Előbbi megelőzésében a paradicsom, a tökmagolaj, a kisvirágú füzike, a tőzegáfonya kiváló kombinációt alkot, azonban a paradicsom kivételével a prosztata rák gyakoriságát ezek nem képesek befolyásolni. 
Dióval a prosztatarák ellen

Dióval a prosztatarák ellen?

A prosztatarák bizonyos formái igen agresszívek, gyorsan átterjedhetnek a test távolabbi részeibe (úgynevezett áttétet képeznek), míg más formái lokalizáltak maradnak, és lassan növekednek, így nem fenyegetik az egyén életét. 
zöld tea

A zöld tea polifenoljai drámaian csökkentik a mell- és prosztatarák kockázatát?

A zöld tea és a zöld tea polifenoljainak kivonatos formája rákgyógyító hatású, ezt tudományos bizonyítékok is alátámasztják. Az ősi kínaiak már több ezer éve felismerték a zöld tea fogyasztás gyógyító hatásait, ezzel szemben a nyugati orvoslás sokkal lassabban értette meg a zöld tea szerepét a mell- és prosztatarák megelőzésében. Kétségtelen, hogy ha valaki képes lenne szabadalmaztatni a zöld tea természetes polifenol vegyületeit, meglenne a következő dollár milliókat érő gyógyszer, amely a rákkal is sikeresen vehetné fel a harcot.