stressz

kopaszodás

Stressz és kopaszodás

Illusztrációként alább olvashat egy igaz történetet a stresz és a hajhullás kapcsolatáról. 
depresszió

Mégsem a szerotonin a legfőbb felelős a depresszióért?

A legfrissebb kutatások alapján megdőlni látszik az a korábban szinte evidenciaként kezelt állítás, mely szerint a szerotonin hiánya felelős a depresszió kialakulásáért.Az ACS Chemical Neuroscience című szaklapban megjelent vizsgálat szerint ugyanis azoknál a vizsgálati egereknél, akiknél a kutatók blokkolták az agy szerotonintermelő képességét, nem alakultak ki a depresszió tünetei. 
magas vérnyomás

A magas vérnyomás

Vannak, akiknek csak az orvosi rendelőben megy fel a vérnyomásuk („fehérköpeny” hipertónia). Ma már ezt sem tartjuk ártalmatlan jelenségnek, mint korábban, és hiába normálisak otthon az értékek, ez is magas vérnyomás betegség.
elhízás leküzdése

10 hatékony tipp az elhízás leküzdésére

Az elhízást sok kultúrában pozitívumként értékelik, azonban mára rájöttek, hogy ez egy betegség. Az elhízás növeli a szívbetegségek kialakulását és csökkenti az élettartamot. Könnyen elfárad? Lehet, hogy a súlya miatt. Hogyha kordában tudja tartani testsúlyát, meglátja, plusz éveket spórolhat meg vele.
stresszoldó ételek

Top 10 stresszoldó étel

Mindannyian szenvedünk stressztől; manapság ezt nem könnyű elkerülni a hektikus, rohanó életstílusunknak köszönhetően. A stresszt okozhatja magánéleti probléma, a munkahelyünk, családi gondok, stb. Lazán odavetjük a stresszelő embereknek, hogy „szedd össze magad, majd elmúlik”, de kivitelezni nem olyan egyszerű,  mint mondani. Léteznek azonban módszerek a stressz szabályzására; az egyik az étkezésünkkel kapcsolatos. Igen, az ételek nagy szerepet játszanak a stresszoldásban. Itt olvashat a top 10 ételről, amelyeket bátran fogyaszthat, ha épp stresszel valamin.