stroke

A stroke

A stroke

A stroke kialakulásában mindennél fontosabb a megelőzés. A vérrög forrás az esetek túlnyomó többségében a szívben van. Bizonyos szívritmus zavarok a szívben, azon belül is főleg a pitvari fülcsékben elősegítik a vérrögök kialakulását, amik azután onnan leszakadva az agyi érpályákban sodródhatnak.
b-vitamin

A B-vitamin bizonyítottan csökkenti a stroke kockázatát?

Kínai kutatók szerint a teljes spektrumú B-vitamin (B-komplex) képes csökkenteni a stroke kockázatát. A Neurology folyóiratban közölt cikk szerint a Zhengzhou Egyetem által végzett új meta-analízis rámutat arra, hogy a B-vitamin természetes módon segíthet alacsonyan tartani a vér homocisztein-szintjét, amely segít a vérrögképződés kialakulásának megelőzésében.
stroke

Stroke – értsük meg a betegséget!

A stroke a harmadik vezető halálok, a túlélőkben pedig a rokkantság leggyakoribb oka. Stroke akkor alakul ki, ha egy ér az agyban elreped vagy elzáródik. Az elzáródásos forma négyszer gyakoribb, mint a vérzéses változata. Megfelelő kezelés hiányában az agyszövet az adott területen elpusztul. A stroke súlyos következménye lehet a bénulás vagy akár a beteg halála. Ha bárkinél tapasztaljuk a stroke jeleit, azonnal hívjunk mentőt!
< > 1. oldal (összesen: 0) Rendezés: