tea

alacsony vérnyomás

Makacs tévedések

Sokszor hallani, hogy alacsony vérnyomás miatt gyengeségre fejfájásra panaszkodó emberek azt a jó tanácsot kapják, hogy gyorsan igyanak meg egy jó kávét, vagy teát és a vérnyomásuk ennek következtében emelkedni fog. A valóság azonban egészen más. A tea vagy a kávé fogyasztása valóban javítani fogja a közérzetüket, de nem azért, mert ezek megemelik a vérnyomásukat. 
golyóálló kávé

A golyóálló szuperkávé legendája

Az új divatőrület szárnyakra kapott, ma már mindenki a Szilícium-völgy csoda kávéját issza, pedig az igazság az, hogy a jakvajas, sós tibeti kávé sokkal, de sokkal egészségesebb.
Teafogyasztás

25 érv a teafogyasztás mellett

Imádjuk a bögre teánkat reggelente, nem igaz? Amellett, hogy finom és kellemes, a tea sokféle betegség gyógyításában is hasznos lehet, legyen az székrekedés vagy rák. Emellett a bőr és a haj egészségét is javítja.
japán tea

A japán tea

Mint annyi minden mást, a teát is Kínától vették át, de azután a kultúrájuk szerves részévé vált, mintha ősidőktől fogva ismerték és fogyasztották volna. Pedig alig nyolcszáz éve, hogy a Zen buddhista szerzetes, Eiszai megírta híres kis röpiratát a tea fogyasztás jótékony hatásáról. 
> 2. oldal (összesen: 2) Rendezés: