torokgyulladás

torokgyulladás kezelése

Otthoni gyógymódok a torokgyulladás kezelésére

A torokgyulladás leggyakoribb oka vírusos fertőzés, sokszor az egyszerű nátha vírus és kevésbé gyakori, hogy a betegség mögött bakteriális vagy gombás fertőzés álljon. Emellett mechanikus, vegyi, vagy hőirritáció is okozhatja.
olajfalevél kivonat

Az olajfalevél-kivonat jótékony hatásai

Az olajfalevelet és az olajfalevél-kivonatot, mint a gyulladás, fertőzés vagy öregedés ellenszerét Dr. Andrew Weil hozta be a köztudatba, aki neves úttörője az integratív orvoslásnak.  Az olajfa nagyon fontos növényi vegyületeket tartalmaz természetes polifenol antioxidánsokkal kiegészítve. 
torokgyulladás kezelése házi gyógymódokkal

Otthoni gyógymódok torokgyulladás ellen

A torokgyulladás a garat, vagyis a szájüreg mögött húzódó cső gyulladása. A torokfájás legfőbb okai a vírusos, bakteriális vagy gombás fertőzés, szennyeződés, dohányzás, savas reflux, száraz levegő, túl sok kiabálás, allergiás reakció, stb. A torokgyulladás tünetei hasonlóak a vírusos gyulladások szimptómáihoz és gyakran járnak fejfájással, gyomorfájással, megfázással és a nyaki nyirokcsomók megduzzadásával. 
torokgyulladás

5 természetes gyógymód torokgyulladás esetére

Ahogy megyünk előre a télbe és folyamatosan hűl a napi átlag hőmérséklet, egyre többen szenvednek a torokgyulladás kellemetlen tüneteitől. A Híradóban naponta hallhatjuk, hogy egyre többen keresik fel orvosukat influenza vagy influenza-szerű, megfázásos, sokszor lázzal és köhögéssel járó tünetekkel.