víz

Az étel és az élet

Az étel és az élet

Az ember genetikailag meghatározott élettartamát pontosan ma sem tudjuk, de azt igen, hogy a nagyon régi időkben sem volt ritkaság a nagyon hosszú és egészséges élet.
Kánikula okozta gyengeség

Kánikula okozta gyengeség

Többet kell ilyenkor inni és minden probléma elmúlik. A baj azonban az, hogy bár az ember ilyenkor elkezd többet inni, de valahogy a gyengesége, tompultsága, fáradékonysága nem csökken, sőt, esténként gyakrabban görcsölnek a lábizmai, közérzete továbbra is rossz.
golyóálló kávé

A golyóálló szuperkávé legendája

Az új divatőrület szárnyakra kapott, ma már mindenki a Szilícium-völgy csoda kávéját issza, pedig az igazság az, hogy a jakvajas, sós tibeti kávé sokkal, de sokkal egészségesebb.
zöld tea készítés

A zöldtea két egyszerű elkészítési módja

Nem csak az egészségre van jó hatással italként fogyasztva, de a bőrápolásban is nagy szerepe van. A zöldtea nagyszerű tulajdonságokkal rendelkezik. Számos enzimet és aminosavat tartalmaz, illetve gazdag szénhidrátokban és lipidekben. A zöldtea ezenkívül szterint, polifenolokat, karotionidokat, E-vitamin is tartalmaz, valamint koffeint és ehhez kapcsolódó vegyületeket.
Só tenger

Só tenger

Most kb. 4-5% a sótartalmuk, ami évről évre igen kis mértékben, de növekszik.
crohn-betegség

Crohn-betegek diétája

A gyulladás miatt a vékonybél nem képes felszívni a szükséges tápanyagokat, valamint a szervezet vízháztartását is felborítja, amely elengedhetetlen lenne a megfelelő anyagcsere folyamatok biztosításához. Az étvágytalanság miatt állandósul a vitamin- és ásványianyag-hiány, amely gyengíti az immunrendszert, további betegségekhez, gyulladásokhoz, és mikroba-támadásokhoz vezetve. 
deutérium mentes víz

Hasznos-e a deutérium mentes víz?

A jelenség okát nem nagyon firtatták, míg 1931-ben fel nem fedezték az izotópokat, aminek a lényege, hogy pl. az egyik oxigén atomban több a neutron, mint egy másik oxigén atomban, ezáltal ő nehezebb. A hidrogén atomnak és majdnem minden elemnek azóta felfedezték az izotópjait. 
víz

Az ivóvíz 10 gyógyhatása

A víz az emberi test fő alkotóeleme. Testmérettől függően 55-78 % víz van bennünk. A megfelelő és rendszeres vízfogyasztás sok jótékony hatással bír, ráadásul a vízben nincsenek kalóriák, nincs zsír, szénhidrát vagy cukor. A mindennapi vízfogyasztás elengedhetetlen feltétele egészségünk fenntartásának.
< > 1. oldal (összesen: 0) Rendezés: