A reggeli az első és a legjobb döntése a napjának

Az egyik legegészségesebb energia turbózó tanács az, hogy ne hagyja ki a reggelit. Nem a cukrozott reggeli gabonapelyhekről van szó ( bármennyire is csábítóak). Szüksége van egy egészséges reggelire, tele egészséges bogyósgyümölcsökkel, tojással, és pár nem feldolgozott szénhidráttal, hogy olyan energiához jusson ami sokáig kitart és segít átvészelni a napot. 

Gondoljon úgy a reggelire, mint egy fontos találkozóra, amivel indítja a napot.Ha egy jól megtervezett, kiegyensúlyozott, energiával jól megpakolt reggelivel kezdi a napot, akkor nap hátralévő felében ön lesz a főnök. 

Hidratáljon, semmi kávé és az üdítőital nem számít!

Nem minden folyadék egyenlően jó. Egy ütős kávé vagy red bull nem fogja megadni a szervezete számára szükséges üzemanyagot. Persze jók arra, hogy gyors hatásukkal felpörgessenek, de ha túl sokat iszik belőlük akkor a gyomra nem lesz hálás. Emellett pedig sajnos a koffeinszint pár órán belül csökkeni fog, ami nem túl jó mulatság. Ne hagyja magát befolyásolni a rövidtávú döntésekkel, hiszen az egészségének nem erre van szüksége. 

Kávé helyett próbáljunk ki valami természetes energiai italt, ha erős energialöketre vágyik (bár ez is csak rövidtávú). Alternatívák az egészséges energiaitalra nap, mint nap jelennek meg az üzletek polcain, így minden bizonnyal kisebb keresgélés után ön is megtalálja majd a megfelelőt, ha mindenképpen szüksége van rá. 

Hogy elkerülje az ártalmas hatásait a koffein túladagolásnak ne menjen 100 mg koffein fölé 24 óra alatt. Ha szeretne egy jobb minőségű energiaszintet élvezni, ami nem megy folyamatosan fel, vagy le, fogyasszon rengeteg vizet. Például töltsön meg egy 2 literes kancsót vízzel és kortyolgasson minden 5-10 percben belőle. 

Keljen fel és a szünetekben sétáljon egy kicsit

Az extra folyadék nemcsak egészséges a szervezete számára, de azzal, hogy folyamatosan iszik vizet egész napra hidratálja a szervezetét. Remélhetőleg, ha ön is emberi lény, mint mi mindannyian, akkor valószínüleg ezek hatásaként meg kell látogatnia a mosdót minden 30-45 percben. Felkelni az asztaltól és sétálgatni egy picit órkánként egyszer nagyon fontos. 

A megfelelő étrend a kulcs

Hallott már arról a szólásról, hogy „ szemét ki, szemét be” ? Az ön étrendje rendkívül fontos a teljeskörű sikerhez. Az egészséges ételek nem csak tisztábban tartják a bőrt és ragyogóbbá teszik azt, de emellett valószínűleg segítenek önnek megszabadulni pár extra kilótól, ami valószínűleg nem esik majd ellenére. 

Kezdje útját egy kis keresgéléssel, hogy mit ajánlott fogyasztani és mit nem. Amint megtalálta a kerülendő ételeket már összpontosíthat is az egészséges ételekre és arra, hogy ezekből minél többet fogyasszon. A zöld, leveles zöldségek szuperek az emésztés segítésére. A narancs fantasztikus forrása a megfázás-harcos C-vitaminnak. A zeller és a répa pedig rendkívül jó rágcsálni valók, ha szüksége van arra napközben, hogy nyammoghasson valamin. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!