Milyen jótékony hatásai lehetnek a bazsamfa olajnak?

1. Ellazít és nyugtatja az idegeket:

A balzsamfa olajat az aromaterápiában használják, mivel ellazítja és nyugtatja az idegeket. Emiatt nagyon hatékonyan kezelhető enyhíthető vele a stressz és az irritáció. Az illata javítja a kedvet, ezáltal is jó hatással van az idegekre.

2. Eltávolítja a méreganyagokat:

A balzsamfa olajból szappant és más termékeket is készítenek. Az olaj nagyon jól eltávolítja az illó és fizikai méreganyagokat, amelyet eltömítik a szervezetet. Így a szervezet egészséges maradhat, és távol tarthatóak a betegségek is.

3. Késlelteti az öregedést:

A balzsamfa olaj nagyon fontos hozzávaló sok öregedésgátló bőrápoló termékben, mivel regenerálja a bőrt és lelassítja az öregedési folyamatot. A szarkalábak, ráncok, foltok és más bőrproblémák kialakulása késleltethető ennek az olajnak a használatával.

4. Serkenti a kreatív energiát:

A balzsamfa olaj az aromaterápiában használva képes javítani és megerősíteni a képzelőerőt, a kreativitást és az intuíciót, ezért a művészek, költők és zenészek egyik kedvence. Az olaj aromája kiegyensúlyozza a szervezetet, illetve nyugtatja és táplálja a szívcsakrát.

5. Fertőzések:

A balzsamfa olaj fertőtlenítő hatású szer, ezért hatékonyan kezelhetőek vele a fertőzések és bizonyos bőrproblémák. Ha bőrre szeretné felvinni, előtte más olajokkal keverje el a balzsamfa olajat, illetve az olaj felvitelét bízza egy olyan szakemberre, aki jártas az aromaterápiában és illóolajokban. Gyulladásgátló hatása miatt nagyon hatékonyan kezelhetőek vele a különböző bőrproblémák.

6. Elriasztja a rovarokat:

A balzsamfa olajjal hatékonyan távol tarthatóak az olyan rovarok, mint a szúnyogok és atkák. Ha rovarriasztóként szeretné használni, keverjen össze körülbelül 50 csepp olajat néhány uncia (30 gramm) hordozó olajjal. Ezáltal házilag készített, saját, vegyszermentes rovarriasztót készíthet. Néhány cseppet a tárolóedényekben is felhasználhat, így távol tarthatja a rovarokat.

7. Egészséges bőr:

A balzsamfa olajjal a bőr is ragyogó lesz. Ne felejtse el azonban, hogy az olajat fel kell hígítani, mielőtt a bőrön használná. Keverje össze zöldségolajjal és gyengéden masszírozza a bőrébe lefekvés előtt, így bőre olyan egészséges lesz, mint amilyenre mindig is vágyott.

8. Száraz bőr:

A balzsamfa olaj tehát segít a bőr regenerációjában. Nagyon hatékonyan kezelhető vele a száraz bőr, mivel kiváló bőrápoló krémként védi és hidratálja a bőrt. Köztudott, hogy ezen kívül hatékonyan kezelhetőek vele a különböző bőrproblémák és sebek is.

9. Nyugodt alvás:

A balzsamfa olaj elősegíti az egészséges, nyugodt alvást. Nyugtató hatása miatt jótékonyan hat azokra, akik álmatlanságtól szenvednek. Nyugtatja és ellazítja az idegeket, ezáltal biztosítja a békés éjszakai alvást, ami kivételesen fontos a megfelelő egészség fenntartása érdekében.

10. Enyhíti a köhögést:

A balzsamfa olaj masszázsolajként használva enyhíti a köhögést, valamint az olyan egészségügyi problémákat is, mint az influenza és a hörghurut. Aromaterápiás felhasználása során enyhíthető vele a szív- és érrendszeri probléma is.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!