A frangipani virágai csábítóak és gyönyörű sárga színűek. Ezeknek a virágoknak hosszú, lágy szirmaik vannak, amely nagyon illatosak. Az ősi indiaiak úgy gondolták, a fa a lélek végtelen életét jelképezi.

Ha egy frangipani ágat levág, az ág akkor is virágozni fog. Az, hogy még így is képes növekedni, a végtelenséget jelképezi, ezért az „Élet Fájának” is tartják. Más kultúrák is tisztelik a fát, különösen a virágját.

A frangipani illatát a végtelenséggel kötik össze. A virágok azért tisztelik, mert felébresztik a spiritualitást és szeretetet ébresztenek az emberben. 

1. A szerelem illata:

Azt mondják a frangipani olajról, hogy a világ egyik legjobb parfümje. Illata serkentőleg hat azokra, akik belélegzik, és erős érzelmeket generál.

A virágot a nőiességhez kötik a Feng Shuiban, a frangipanit magát pedig a szerelemmel.

2. Belső béke:

A frangipani olajjal visszahozható a béke és a harmónia az életébe, mivel az olaj nyugtató hatású, ezért csökkenti a mindennapi stressz hatásait és javítja a kedvet.

3. Magabiztossá tesz:

Egy kis frangipani olaj felhasználásával visszanyerheti az önbizalmát, mivel az olaj magabiztosabbá tesz és növeli a pozitív érzelmeket.

4. Puha, gyönyörű bőr:

A frangipani olaj bőr összehúzó hatású. A masszázsterápiában a bőr hidratálására használják. Az olaj használatával a bőr puha marad, valamint az olaj a kirepedezett és száraz bőrre is kiváló hatással van.

5. Nyugtató hatású:

A frangipani olaj nyugtató hatású, ezért biztosítja a nyugodt alvást. Ezen kívül pedig segít a stressz oldásában is.

6. Antioxidánsokat tartalmaz:

Az olaj antioxidáns és gyulladásgátló hatású. Segít abban, hogy a szervezet egészséges maradjon, mivel eltávolítja a káros méreganyagokat és a szabadgyököket a szövetekből. Ezáltal az olaj méregtelenít és védi a szerveket a károsodástól.

7. Enyhíti a fájdalmat:

A frangipani olaj enyhíti a fejfájást, sőt a hátfájást is, ezen kívül ellazítja az izmokat és idegeket, így mindenféle fájdalomtól megszabadít.

8. Afrodiziákum:

A frangipani olaj és az illata vágykeltőként hat az emberekre. A partner felé érzett bizalom és hűség könnyebb a frangipani olaj nyugtató és romantikus illatával.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!