A keserű bogáncs, amelyet más néven áldott bogáncsnak vagy áldottfűnek is neveznek, egy népszerű gyógynövény, mely Észak-Amerikában őshonos. Manapság gyakran nevezik mérgezőnek, viszont a középkor óta használják különféle problémák kezelésére. A keserű bogáncs leveléből, tövéből és virágából évszázadok óta készítenek exotikus gyógyteát, kapszulákat és italokat. Ezen kívül jó hatással van a szoptató anyákra is, mivel serkenti a tejtermelést.

1. Bárányhimlő és kanyaró:

A keserű bogáncs jó hatással van az olyan gyerekbetegségekre, mint a bárányhimlő és a kanyaró. Ezen kívül a lázat is csökkenti. A bogáncsból készült gyógyteával kezelhetőek a legjobban ezek a problémák.

2. Gyomorégés:

A keserű bogáncs köztudottan serkenti az emésztést. Biztosítja a belek megfelelő működését, valamint stimulálja az epe kiválasztását. Csökkenti a gyomorproblémák, gyomorégés, székrekedés és puffadás tüneteit. Ezen kívül pedig növeli az étvágyat, így hatékonyan kezelhetőek vele az anorexiás betegek.

3. Édesanyák számára:

A keserű bogáncs olyan tejhajtószer, amely serkenti a tej kiválasztását a szoptató anyáknál. Teljesen természetes és nincsenek mellékhatásai; hatása pedig a görögszénával, alfalfával és az orvosi kecskerutával a legjobb.

4. Kezelhetőek vele a menstruációt megelőző tünetek (PMS):

A keserű bogáncs a legjobb megoldás bármilyen női problémára. Csökkenti a PMS tüneteit, enyhíti a menstruációs fájdalmakat és a fejfájást. Ezen kívül sikeresen beállítható vele a hormonális egyensúly, így egyben a menstruációs ciklus is.

5. Bőrfertőzések:

A keserű bogáncs olyan antimikrobiális tulajdonságokkal bír, melyek segítenek abban, hogy a szervezet felvegye a harcot a bakteriális fertőzésekkel. Ha kiütései vannak, keverjen össze keserű bogáncs port friss zsírral, és vigye fel a keveréket az érintett területre. Ez segít megszüntetni a bőrfertőzést.

6. Egészséges máj:

A keserű bogáncs serkenti az epe kiválasztását, így hozzájárul a máj méregtelenítéséhez. Ezáltal a szervezet képes megszabadulni a méreganyagoktól, ami felgyorsítja a fogyást, megerősíti az immunrendszert és javítja a bőr kinézetét. A bogáncsból készült tablettákat számos európai országban árusítják, így meggátolható a gyógyszerek okozta májkárosodás kialakulása.

7. Gyulladás:

A keserű bogáncs enyhíti a fájdalmat. Mivel gyulladásgátló hatású, ezért jelentősen csökkenti a bélproblémákat. mielőtt azonban fogyasztani kezdené a bogáncsot, beszéljen az orvosával.

8. Jó memória:

A keserű bogáncs javítja a memóriát és megszünteti a memóriaproblémákat. Ezen kívül javítja a kedvet is, így jobban teljesíthet egy megmérettetésen vagy teszten.

9. Megfázás:

A keserű bogánccsal hatékonyan kezelhető a megfázás és a köhögés. Ehhez fogyassza a növényt tonik vagy gyógytea formájában.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!