1. Csökkenti a lázat:

Ha magas a testhőmérséklete, akkor vigyen fel keserű mandulaolajat a testére, ezáltal egy kicsit csökkentheti a testhőmérsékletét. A keserű mandulaolaj ugyanis lúgos anyagokat tartalmaz, amely megakadályozzák a gombák, vírusok és baktériumok terjedését, amelyek a szervezetben a láz kialakulásáért felelősek. A tudomány azonban nem érti pontosan még, hogyan hathat így a keserű mandulaolaj a szervezetre.

2. Helyi érzéstelenítés:

Ha egy kisebb helyen kell összevarrni a bőrét, vagy foghúzásról van szó, akkor a keserű mandulaolaj érzéstelenítő anyagként használható. Az olajban található glükozid amigaldin nevezetű vegyület képes ideiglenesen érzéketlenné tenni az idegeket, ezáltal nem fogja érezni a fájdalmat. A keserű mandulaolaj azonban csak külsődlegesen használható érzéstelenítésére, a fogyasztása ugyanis súlyos egészségkárosodással járhat.

3. Segíti a fogyást:

Ha nem rég kezdte el a gyümölcsleves diétát, akkor érdemes a tápláló folyadékok mellett egy kis adag keserű mandulaolajat is a szervezetébe juttatni. Az olaj ugyanis kimossa a szervezetből a káros folyadékokat izzadtság és vizelet formájában. Erre önmagában az emberi szervezet is képes, viszont a keserű mandulaolaj felgyorsítja a folyamatot. Az olaj fogyasztása azonban csak szakértői felügyelet mellett ajánlott, mivel a keserű mandulaolaj fogyasztásának rendkívül káros hatásai is lehetnek.

4. Segíti a méregtelenítést:

A méregtelenítés egy létfontosságú folyamat, különösen akkor, ha az utóbbi időben sokszor ünnepelt, amelyhez hozzá tartozik a nagy evés-ivás. Ilyenkor rendkívüli mértékben megnő a méreganyagok kialakulása a szervezetben, csökken a jókedv, nő a stressz, a bőr fakóbb lesz, a haj fénytelenebb, és így tovább. Mint már fentebb említettük, a keserű mandulaolaj megszabadítja a szervezetet a méreganyagoktól. Fontos azonban megjegyezni, hogy csak kis mennyiséget fogyaszthat a keserű mandulaolajból, mivel az olaj fogyasztása amúgy negatív hatással van a szervezetre.

5. Kezelhető vele a rák:

A keserű mandulaolajban található hidrogén-cianidról azt mondják, hogy bizonyos esetekben kezelhető vele a rák is. Ezt egy nem rég megjelent orvosi tanulmány közölte. Habár egy részletesebb tanulmányra is szükséges lesz a jövőben ezzel kapcsolatban, az nem kétséges, hogy a keserű mandulaolaj pozitívan hat a rákra.
A fentebb említett 5 ponton kívül, az enyhe keserű mandulaolaj és víz keveréke távol tartja a gombás- illetve bakteriális fertőzéseket a bőrtől és a hajtól. Mindenekfölött azonban tartsa észben, hogy az olaj túl nagy mennyiségben való használata komoly egészségkárosító hatásokkal jár együtt. Egyszóval mielőtt használni kezdené a keserű mandulaolajat, mindenképp konzultáljon a kezelőorvosával az olaj használatáról és a felhasznált olaj mennyiségéről.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!