A keserűnarancs fa leveleiből és ágaiból kivonva, gőz desztillációval készül a petitgrainolaj. Ezt a fás illatú olajat gyakran használják parfümök elkészítésénél.

1. Fertőtlenítő:

A petitgrain olaj hatékony fertőtlenítőszer. Egy bizonyos baktérium (a Staphylococcus Aureus) okozza a vérfertőzés kialakulását, amely egy olyan fertőzés, mely mind a külső, mind a belső sebeket érintheti a szervezetben. A sebek könnyen elfertőződhetnek, így vérmérgezés alakulhat ki. A petitgrain olaj azonban segít legyőzni ezeket a tüneteket és elpusztítani a fertőzésért felelős baktériumokat.

2. Antidepresszáns:

A petitgrain olaj hatékony antidepresszáns. Nyugtató aromája és ellazító hatása miatt segít leküzdeni a depressziót és ellazítani a szervezetet. 

3. Görcsoldó:

A köhögés, görcs, vérbőség és bélgörcs mind görcsös eredetű probléma. Ezek a görcsök akaratlanul, túlzott mértékben is összehúzzák az izmokat, szöveteket és idegeket, ami nagyon kényelmetlen is lehet.

A görcsök hatással lehetnek a légzőszervekre és a tüdőkre, és légzési problémákat okozhatnak. A petitgrain olaj azonban görcsoldó hatású, ezért enyhíti a tüneteket.

4. Szagtalanítószer:

A patitgrain olaj nagyon kellemes, nyugtató aromájú, virágos olaj, amely hatékonyan képes elfedni a testszagot. Az olaj meggátolja a baktériumok növekedését a test azon részein, ahol az ember a legjobban és legtöbbször izzad meg. Néhány csepp petitgrain olajjal megszüntetheti a testszagot és meggátolhatja a bőrfertőzés kialakulását is, amely a baktériumok elterjedéséhez vezethet.

5. Idegerősítő szer:

A petitgrain olaj nagyon erős idegerősítő szer. Nyugtató hatásai miatt segít abban, hogy az ember megszabaduljon a dühtől, szorongástól, levertségtől, félelemtől és sokktól. Az olaj nyugtatja az idegeket, az epilepsziás rohamokat és a görcsöket is. Az olaj erősíti az idegrendszert, és jó hatással van a központi idegrendszerre is.

6. Nyugtató hatású:

A petitgrain olaj kiváló nyugtató szer, ezért kezelhető vele az álmatlanság. Emiatt a tulajdonsága miatt jó hatással van a hirtelen haragra, az irritációra, szorongásra, stresszre és gyulladásokra is. Az olajjal kezelhetőek az abnormális szívdobogás, magas vérnyomás és álmatlanság.

7. Egészséges bőr:

A fentieken kívül a petitgrain olaj jó hatással van a bőrre is. Segít ugyanis abban, hogy a bőr faggyúkiválasztása kiegyensúlyozott legyen, valamint csökkenti a pattanások és mitesszerek kialakulását, visszaszorítja az abnormális izzadást, valamint segít a száraz bőr kezelésében is.

8. Hányás-elleni szer:

A petitgrain olaj meggátolja a hányinger kialakulását, és megszünteti a hányinger érzését is, mivel többek között hányás-elleni szer.

Összekeverhető más olajokkal is:

A petitgrain olaj kiválóan összekeverhető bergamot, levendula, szantálfa és muskátli olajjal, amelyekkel kiváló elegyet alkot.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!