Melyek a legjobb öregedésgátló módszerek?

Levendula olaj

Ez valószínűleg az első számú olaj, ami segít meggyógyítani a bőr különféle problémáit, mint például az égéseket vagy a vágásokat. Szüksége van a szervezetnek az antioxidánsokra, hogy azok harcba szálljanak a szabad gyökök támadásával és kutatások szerint a levendula illóolaj segít a szervezetnek termelni a test három legfontosabb antioxidánsát, a glutatuont, a katalázt és a szuperoxid diszmutázt. 

Mirha olaj

Ez a nem túl gyakori olaj használható a bőr erősítésére. Hozzáadhatja ezt az olajat bármelyik hordozó olajhoz ebből a listából, mint például a kókusz olajhoz vagy a sárgabarackmag olajhoz az erősség fokozása érdekében, hogy finomabb, fiatalosabb arcbőrt érhessen el. 

Oliva olaj

Az oliva olaj tökéletes ördegedés gátló olaj a fiatalos bőr megtartása érdekében. Ez az olaj gazdag az A és az E-vitaminban valamint számos ásványianyagban és zsírsavakban, amikre a bőrnek szüksége van a szabad gyökök által okozott károsodás kivédése érdekében. 

Jázmin olaj

 Növeli a bőr nyúlékonyságát és tónusossá tesz bármilyen bőrtípust. Remekül elhalványítja  a striákat és sebhelyeket. Növeli a bőr immunitását, mivel segít megtámadni a baktériumokat. A jázmin rendelkezik enyhítő és nyugtató aromákkal.

Citrom olaj

Annak ellenére, hogy az illata emlékeztethet a bútor fényesítő illatára a citrom olaj kivilágosíthatja az öregedési foltokat, mialatt megelőzi és csökkenti a szarkalábak és ráncok kialakulását. 

Tömjén olaj 

Tömjén olaj illata egyedülállóan kellemes és segít kiegyenlíteni a bőr tónusosságát, valamint kiegyensúlyozni annak pH értékét, mialatt regenerálja a bőr sejteket a lehető leggyorsabban, emellett csökkenti a sebesedést és a ráncokat. 

Kókusz olaj

A kókuszolaj támogatja a kollagén termelést , ami segíthet megelőzni az öregedés jeleit, mint például a ráncokat és a májfoltokat. Az antioxidáns tulajdonságai segítenek harcolni a szabad gyökök által okozott károsodással szemben, valamint ápolják a károsodott bőrt.  Emellett tartalmaz lauric savat, ami antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, amik segítenek megelőzni az aknék megjelenését. 

Teafa olaj

A teafa illóolaj az egyik legjobban ismert illó olaj az aknéra hajlamos bőrűek körében. Az antibakteriális tulajdonságai segítenek távoltartani az akné okozó baktériumokat. Emellett segítenek kordában tartani az olajtermelést, ami csökkenti a pattanások megjelenésének valószínűségét. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!