Diéta

6 napos diéta

6 napos diéta

A hat napos diéta igazából a hat hetes diéta rövidített változata. Mindkét diétát Michael Thurmond találta ki, aki Los Angelesben, Kaliforniában nőtt fel. Azt mondja magáról, elhízott gyerek volt, aki érzelmi okok miatt evett olyan sokat. Mikor 11 éves lett, szülei orvosilag felügyelt diétára fogták, amely során gyógyszereket is kellett szednie, de ezzel a módszerrel nem sikerült lefogynia. Tizenévesként kezdte el a súlyemelést, és habár egyre izmosabb lett, a felesleges zsírt igazából nem tudta leadni.
Citromlé diéta

Citromlé diéta

A diéta Theresa Cheung nevéhez kötődik, aki 7 jó tanáccsal is szolgál a diétázók számára.
Harcosok diétája

Harcosok diétája

A harcosok diétáját Ori Hofmekler találta ki (született 1952-ben), az Izraeli Védelmi Erők (IDF) korábbi tagja, egy művész, aki többek között 17 évig részt vett a Penthouse című magazin szerkesztésében is.
Dukan diéta

Dukan diéta

A Dukan diéta egy francia orvoshoz és táplálkozási szakértő, Pierre Dukan nevéhez köthető. Miután Franciaországban sikeres lett, Pierre Dukan úgy gondolta, az Amerikai Egyesült Államokban is szerencsét próbál. Négy lépésből álló diétája a magas protein-, alacsony zsír-, és alacsony szénhidráttartalmú étrendre épít. A Dukan diéta azt ígéri a diéta követőinek, hogy képesek lesznek elérni azt a „realisztikus és egészséges testsúlyt”, amelyre a Dukan diéta csak „a valódi testsúlyként” utal.
Zóna diéta

Zóna diéta

A zóna diéta magas protein-, alacsony szénhidrát-tartalmú diéta. Azon az elven alapszik, hogyha az ember ideális egyensúlyban fogyaszt szénhidrátokat, proteineket és zsírokat minden étkezésnél, akkor képes a hormonális egyensúly kialakítására. Ezzel szabályozható az inzulinszint, ami végül fogyást eredményez, és jó hatással van az egészségre is.
Zsírcsökkentő diéta

Zsírcsökkentő diéta

A zsírcsökkentő diéta mögött meghúzódó elmélet szerint ha az ember a megfelelő kombinációban fogyassza a táplálékokat és sokkal gyakrabban étkezik, akkor felgyorsítható a szervezet anyagcseréje, ami azt jelenti, a zsír is hatékonyabban ég. A diéta során, ahelyett, hogy az ember egyáltalán nem fogyasztana zsírt, a megfelelő zsírokat, szénhidrátokat és proteineket kell fogyasztania. Annak érdekében, hogy a szervezet maximálisan tudja égetni az elraktározott zsírt napi 24 órában, először mindenképp méregteleníti kell a májat és a nyirokrendszert.
„A fogyás titka” diéta

„A fogyás titka” diéta

A „Törjük fel a zsírégetés kódját” nevű diéta arra tanítja meg az embert, hogyan gyorsítsa fel az anyagcseréjét a „makro mintázat” alapján, amely egy egyszerű, szénhidrát fogyasztást variáló rutin. Még beépített, „lecsalható” napok is vannak, így az ember kiélvezheti a kedvenc ételeit is. Chant (akinek a könyve a „Járj túl az anyagcseréd eszén és hódítsd meg az Étkezés Földjét” alcímet kapta) azt állítja, hogyha az ember betartja a „zsírégetés tudományos módszerét”, akkor akár 11 kilogrammot is leadhat 8 hét alatt, és ez még csak a kezdet!
Ősember (paleo) diéta

Ősember (paleo) diéta

Nem tisztázott, mikor kezdődött a Paleolit étkezés iránti érdeklődés. Sokan a diétának sokféle különböző típusát reklámozzák. A különböző paleolit diéták között hasonlóságokat lehet felfedezni, de általánosságban egy főbb különbséget állapíthatunk meg. A diéta néhány támogatója szerint minél több minél soványabb húst kell fogyasztani, lehetőleg olyat, ami extenzíven tartott állatokból származik, míg mások szerint nagy mennyiségben kell zsírban gazdag vörös húsokat fogyasztani.
Szénhidrát-függők diétája

Szénhidrát-függők diétája

Az amerikai kutató-tudós pár Rachel Heller és Richard Heller fejlesztette ki a szénhidrát-függők diétáját a korai 1990-es években, miután a férj és feleség együtt 75 kilogrammtól szabadult meg a diéta segítségével. Mindkét Heller az orvosbiológiai tudományok professzora és kutatója. A módszerükről először első könyvükben, a „The Carbohydrate Addict’s Diet’-ben írtak, amely 1991-ben jelent meg. Azóta újabb könyveket is kiadtak és számos módon frissítették az eredeti könyvet. A kifejezés „szénhidrát-függőség” Robert Kemp nevéhez fűződik még 1963-ból, aki a Yale Egyetem biokémikusa volt.
Az úszógumik ellen

Az úszógumik ellen

Minden diétás étrend közül a leghatásosabbnak a szénhidrát szegény diéták bizonyultak.
Testépítő diéta

Testépítő diéta

Minden diéta része a rendszeres testmozgás hetente három napon, ami általában súlyemelésből, valamint szív- és érrendszeri gyakorlatokból áll. A szervezet naponta maximum 50 kalóriát éget el 0,45 kg izomra vetítve. Egyszóval 4,5 kilogramm izom naponta akár 500 kalóriát is képes elégetni. A diéta és a testmozgás program nagy mértékben változhat és zavaros lehet, főleg azok számára, akik még csak újak a testépítés világában. Akár étrendről, akár testmozgásról van szó, nincs két olyan ember, akiknek ugyanaz a rutin megfelelő lenne.
Vércsoport diéta

Vércsoport diéta

A vércsoport diéta tartalmaz egy rendkívül hosszú listát azokról a táplálékokról, melyek hasznosak minden egyes vércsoport számára. A listában szerepelnek azok a táplálékok is, amelyek érdemes kerülni, és azok is, amelyek semlegesek az adott vércsoport szempontjából. Dr. D’Adamo szerint ezzel a diétával nem csak javítható az egészség, de az ideális testsúly is elérhető.
3 órás diéta

3 órás diéta

A 3 órás diéta azon a filozófián alapul, hogy az étkezések időpontja sokkal fontosabb, mint az, hogy milyen típusú ételt is fogyaszt az étkezésekkor. Cruise azt mondja, a szervezet alapvető anyagcsere szintje (BMR) növelhető, ha valaki háromóránként eszik. Azért fontos, hogy az anyagcsere szint magas maradjon, mert így a szervezet több kalóriát is éget el.
Beverly Hills diéta

Beverly Hills diéta

A Beverly Hills egy olyan diéta, amely a táplálékok variálására épít. Azon az ötleten alapszik, hogy nem magától a tápláléktól, vagy a táplálék mennyiségétől függ, hízik-e az ember. Mazel abban hisz, hogy a hízást a táplálékok nem megfelelő kombinációja és fogyasztási sorrendje okozza. Szerinte, ha rossz sorrendben fogyasztjuk el a különböző táplálékokat, akkor azzal gátoljuk azok megemésztését, és a megemésztetlen táplálék okozza a zsír lerakódását a szervezetben.
3 napos diéta

3 napos diéta

A három napos diétának többféle változata is van, amelyek szerint jelentősen le lehet fogyni a három nap alatt. A változatok abban eltérnek, hogy megszabják, mit ehetnek, és mit nem a diétázók ez alatt a három nap alatt. Az egyik változat szerint például az első nap csakis víz fogyasztható, a második napon már ehetőek a gyümölcsök és csak gyümölcslé iható, a harmadik napon pedig csak zöldség fogyasztható, és zöldséglé iható.
Hasizom diéta

Hasizom diéta

A hasizom diéta kitalálója, David Zinczenko azt mondja, ezzel a diétával az emberek úgy fogyhatnak (elsődlegesen zsírtól szabadulhatnak meg), hogy közben feszesebb lesz a hasizmuk és növekszik az izomtónus, az erő, javul az általános- és szexuális egészség. A diéta két részből áll: testmozgásból és megfelelő táplálkozásból.
Atkins diéta

Atkins diéta

Dr. Atkins 1972-ben mutatta be a Revolúciós diétáját. A kezdetektől fogva Dr. Atkins (kardiológus) azt mondta, hogy a szénhidrátok fogyasztásának korlátozásával (cukrok és keményítők) javítható az egészség és kordában tartható a testsúly. A diéta kifejlesztésének ötlete onnan ered, hogy Atkinst zavarta az elhízás, valamint az olyan krónikus betegségek, mint a cukorbetegség növekedése világszerte.