Az úszógumi a legnagyobb csapás a fogyókúrázók számára és sajnos- mint ahogy ezt már valószínűleg tudják- az egyik legnehezebben erősíthető és feszesíthető terület. Ennek ellenére szerencsére vannak olyan módszerek, amelyek segítségével ledolgozhatja a súlyfelesleget a has tájékáról. A 15 lehetőség, amivel a pocakját feszesítheti alább olvasható.

Lányos csavargás

Javasoljon heti egy beszélgetős-sétálós találkát barátnőjének, amellyel két legyet üthetnek egy csapásra: naprakészek lehetnek a másik ügyes-bajos dolgaiból és közben erősödhetnek. Ha van egy sétáló társa nagyobb eséllyel fogja ezt a programot rendszeressé tenni mindennapjaiban. 

Kezdjen kardiózni

Ha eltökélten szeretni megszabadulni úszógumijától, akkor az aerobik még mindig az egyik legjobb mozgásforma a kivánt eredmény eléréséhez. Egy foglalkozás alkalmával 67%-kal több kalóriát égethet el, mintha erősítene és még olyan problémás területtel is megbírkózhat, mint a hason található súlyfelesleg. 

Fokozza a rost bevitelt

Napi 10 gramm rost bevitele a szervezetbe segíthet abban, hogy teste 4%-kal kevesebb zsírt raktározzon. A rostok legjobb forrása a friss gyümölcsök és zöldségek, a bab és a gabonafélék, például a korpa.

Rendeljen elsőként

Ne féljen attól, hogy rámenősnek gondolják, rendeljen elsőként, amikor étterembe megy. Ez általában azt jelenti, hogy kevesebbet kell várnia az ételre, ami segíthet abban, hogy ne érezze magát annyira éhesnek és emiatt ne egye túl magát, miután a rendelése megérkezett.

Törölje le a szélvédőt

Feküdjön le, arccal felfelé, kezeit kitárva, tenyerét lefelé fordítva, lábait 90 fokos szögben behajlítva, úgy, hogy lábai ne érjék a földet. Izmait tartsa feszesen, jobb lábát engedje le a földre, vállait határozottan tartsa a földön, majd lábát emelje vissza a kezdőpozícióba,majd ismételje meg a bal lábával is. Ismételje meg a mozdulatsort 20-szor. 

Porszívózzon

A porszívózás  hatékony gyakorlat a has feszesítsésre, főleg ha izmait feszesen tartja, miközben takarít. Háza tisztább, dereka pedig keskenyebb lesz. 

Óvatosan a sóval

A túl sós étkezés miatt szervezete több folyadékot raktározhat el, ami így nagyobb súlyhoz vezethet. Ügyeljen a só bevitelére.

Avokádós kényeztetés

Az avokádó gazdag olyan telítetlen zsírsavakban, amik megakadályozzák a vércukorszint emelkedését, ami háj kialakulásához vezethet. Szerencsére nagyon könnyen beilleszthető bárki diétájába.

Hagyja ki a cukros üdítőket

A kalóriák, amik a cukros üdítőkben találhatók legtöbbször a pocak tájékán kötnek ki. Próbálja ki a buborékos vizet vagy a cukormentes jeges teát helyette.

Kerülje el az alkoholt

A túl sok alkohol megemelheti a kortizol szintet, ami egyből a hasra küldheti a zsírt. Válassza az alkoholmentes italokat és spóroljon meg több száz kalóriát.

Kajakozzon

A kajak nagyon jó mulatság és emellett pedig remek edzésforma a hastájéki izmok - és a felsőtest számára is!

Fogyasszon napraforgómagot

A napraforgómag rendkívül jó forrása a telítetlen zsírsavaknak. Étrendjébe illeszteni nagyon egyszerű, csak rakjon egy marékkal salátájára ebédkor. 

Húzza be pocakját

Húzza be hasát miközben sétál vagy a házimunkát végzi, így rendkívül egyszerűen teheti hasizmait feszesebbé a mindennapi munka végzése közben.

Egyen halat

A lazac és egyéb halak rendkívül jó Omega-2 zsírsav források, amik segítenek harcba szállni a hájjal. Próbáljon hetente többször is halat fogyasztani. 

Hidratáljon

A rendesen hidratált szervezet jobban funkcionál – beleértve az anyagcserét is. Ne felejtse, edzéskor is szüksége van folyadékra. 

Ezeknek a tippeknek a betartása nem nehéz és cserébe egy feszesebb,tónusosabb hasat kaphat. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!