A fogyókúra igencsak nagy kihívást jelent modern világunkban.  Az emberi faj napról napra gyorsabb léptekkel fejlődik, halad előre, a kényelem egyre inkább előtérbe kerül és az étkezési szokások is egészségtelenné váltak. Egy ilyen kultúrában nem meglepő, hogy az elhízási arány is ilyen magas szintű. Mégis számos olyan étel van, amelynek az elkészítése egyáltalán nem nehéz és mindennapi bevitelre is alkalmas.

 

1, Zeller

A rostos zellerszár egyszerre kalóriaszegény és sokkal nehezebb megemészteni, mint a legtöbb növényt, ennélfogva sokkal több kalóriát igényel az emésztéshez, mint amennyit a zellerszár önmagában tartalmaz. A diétázóknak nyerő taktika lehet, ha minden étkezés között zellert fogyasztanak, hiszen ezzel elhárítják az éhséget. Nem csak segít elűzni az evés iránti vágyat, de ténylegesen csökkenti a diétázó által elfogyasztott kalóriákat. 

3 egészséges étellel a természetes fogyásért

2, Bab

A babot a fehérjék komplex molekuláris szerkezete és a rostok teszik sokkal kevésbé emészthetővé, szemben a liszttel, cukorral és egyéb egyszerű élelmiszerrel. Minél több időbe telik valaminek az emésztése, az ételt fogyasztó annál több ideig érzi magát jóllakottnak. A bab az egyik legegészségesebb alapvető élelmiszer a bolygón, és kiváló választás azoknak, akiknek szüksége van egy egyszerű és olcsó lehetőségre, hogy egészséges ételt fogyasszanak, és amitől nem lesznek egy óra múlva újra éhesek.

3, Zabpehely

Mivel tele van lassan emészthető rostokkal, a zabpehely kiváló választásnak bizonyul reggelire. Tekintettel arra, hogy a nap első étkezését követően a szervezet anyagcseréje jelentősen felgyorsul, bármely diétázó átrendezheti a kalóriákat a napi étkezéssel a bőséges reggelit követően. A zabpehely rostokban gazdag, amely hosszabb ideig tartó teltségérzetet eredményez, és megfelel a klasszikus reggelinek, amivel a napot kell kezdeni a jól működő anyagcsere érdekében.

A zeller, a bab és a zabpehely azok az ételek, amelyek nagy mennyiségű rostot és közepes kalóriatartalmú fehérjét tartalmaznak, egy ésszerű diétába illesztve kielégítik a megfelelő táplálkozást.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!