Bár nincsen biztos csodaszer a fogyásra, megfelelő értenddel és testmozgással kombinálva a méz és fahéj keveréke meggyorsíthatja a fogyást, és segítheti az ételek iránti vágy elmullasztását. 

A két összetevőt kombinálva egyféle szuperpárost hoz létre, amely a nap kezdetén és végén fogyasztva segíti a fogyókúrás sikerei elérésében. 

A méz önmagában is rengeteg antioxidánst és enzimet tartalmaz, amelyek különféle módokon segítik szervezete egészségét. A fahéjnak hasonló remek tulajdonságai vannak, hiszen gyorsítja az anyagcsere folyamatokat, és csökkenti a koleszterinszintet. Külön-külön is mindenképp kapjanak helyet étrendjében.

A 'hogyan'

Keverjen el egy fél teáskanálnyi fahéjat egy pohárnyi meleg vízben, majd hagyja kihűlni. Keverjen bele egy teáskanálnyi organikus mézet a kihűlt keverékbe. 

A fogyasztási javaslatokat alább találja, fogyókúra előtt mindenképp konzultáljon orvosával. 

1.    Reggelente

A megfelelő kezdet minden reggel alapja a sikeres fogyókúrának, hiszen a megfelelő kezdet az egész nap hangulatát meghatározza. Azonban ha rosszul kezdi a napot, nagyobb eséllyel fogyaszt majd egy hízlaló ebédet és olyan vacsorát, amihez csak kedve szottyan. 

Ha mindennapossá teszi a természetes fogyasztószerek, mint a méz és a fahéj reggeli fogyasztását, biztosíthatja napjai megfelelő kezdetét. 

Igya meg a keveréket rögtön felkelés után, majd várjon 30 percet reggeli előtt. 

Miért hatékony? 

A méz és fahéj reggeli fogyasztásával felgyorsíthatja emésztőrendszerét, amely segíti anyagcsere folyamatai megfelelő működését, és megfelelő energiaszintjét egészen az ebédig.

2.    Étkezések között

Fogyókúrája során gyakran érezheti, hogy étkezések között a leginkább veszélyeztetett arra, hogy elcsábítsák különféle ételek. Ez leggyakrabban a munkahelyen történik, amely tele van étel automatákkal és a kollégák által behozott finomságokkal. 

A fahéj csökkenti étvágyát, megkönnyíti az étkezések közötti idő eltelését anélkül, hogy egészségtelen rágcsálnivaló után nézne. A megfelelő ételek kiválasztása a sikeres fogyókúra alapja, amelyet a fahéj és a méz keveréke nagyban segít. 

A fahéj csökkenti a vércukorszintet, amely segíti a napközbeni koncentrálásban és ébrenlétben, és segíti az ebéd utáni álmosság elkerülését. 

Miért hatékony? 

A méz és a citromlé keveréke hatékonyan előzi meg az egészségtelen ételek iránti vágyat és segíti önt a helyes úton tartani.

3.    Aerobic edzések előtt

Ha aerobic edzésre készül, néhány dolgot meg kell tennie előtte, hogy még hatékonyabb legyen testedzése. Azt gondolná, az edzés első lépése a megfelelő nyújtás, ám tudta, hogy edzését az is befolyásolja, mit fogyaszt előtte? 

Ha testedzés után mindig kimerültnek érzi magát, vagy azt érzi, nincs elég energiája egy hatékony edzéshez, próbálja ki a fahéj és méz keverékét, amely elegendő energiát biztosít önnek a sikeres testedzéshez. 

Egyéb módszerei is vannak a hatékony cardio edzésnek. Éhgyomorra végezze a testedzést, és miután végzett, legalább fél óráig, de ha kibírja addig, egy teljes óráig ne egyen semmit. Ilyen módon a szervezete több kalóriát tud elégetni, hiszen nem a bevitt étel felhasználására koncentrál. 

Miért hatékony? 

A méz cukortartalma energiát biztosít a testedzés során, a fahéj anyagcsere gyorsító hatása miatt pedig felerősíti a cardio hatásait.  

4.    Lefekvés előtt

A vacsora és a lefekvés közötti idő alatti önmegtartóztatás lehet a legnehezebb feladat fogyókúra során. Ám a késő esti étkezések és az éjféli hűtőlátogatások csak visszahúzzák önt, a legtöbb fogyókúrás étrendben nem megengedettek. 

Ilyenkor a méz és fahéj kombinációjához fordulhat. Mivel nem szilárd étel, ezért nem terheli meg gyomrát vagy emésztőrendszerét mielőtt aludni menne. 

A méz segíti a késő esti édesség iránti vágy leküzdését, nem fog a nagy kehely fagylalt után nyúlni. A fahéj pedig segíti emésztőrendszere éjszakai működését. 

Miért hatékony? 

Segít leküzdeni az esti étkezési vágyat, és megakadályozza, hogy éhesen feküdjön le.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!