Fűszerek, akkupunktúra, masszázs, aromaterápia

Fűszerek

A fogyókurázás alatt nem szükségszerű az ízetlen ételek fogyasztása, sőt, valójában a fűszerezés segít abban, hogy kevesebbet együnk. A piros csípős paprika használata az ételekben például meghosszabítja a jóllakottság érzését és felpörgeti az anyagcserét a kapszaicin tartalma miatt, ami hőt ad le. Ajánlott 1 teáskanál naponta belőle a megsütött zöldségekre, vagy a humusz meghintése vagy dresszingekbe.

4 természetes fogyókúrás trükk

Akupunkúra

Az egyik akupunktúrás technika 5 akupunktúrás tűt helyez a külső fülbe ezzel segítve elő a fogyókúrát egy dél-koreai kutatók által publikált tanulmány szerint. A tanulmányban résztvevők egy terápián vettek részt, az ún. 5 pont kezelésen és több, mint 6%-át a testsúlyuknak leadták. Bónusz, hogy némely egészségbiztosítás fedezi a kezelés költésgét, így érdemes utánajárni.

Aromaterápia

A West Virginiai Wheeling Jesuit University tanulmányában résztvevők borsmenta illatmintát inhaláltak be egy napon keresztül és ezáltal kevesebb kalóriát fogyasztottak. A borsmenta egy különösen erős illatanyag, ami megváltoztathatja az agyban az éhséggel kapcsolatos ingereket, emellett jobb hangulatot eredményez, és energikusabbá, éberebbé tesz, sőt tudjuk róla, hogy segíti az önkontrollt és csökkenti az étel vágyakozást. A borsmentával kísérleteztek a legtöbbet, de a zöldalma és a banán is hasonlóképp csökkenti az éhséget. A javaslat az, hogy a borsmenta esszeciából 3x vagy 4x szippantsunk, a többszöri használat egészségtelen már.

Masszázs

A mindennapos masszázs nem fog megszabadítani a zsírtól, de hozzájárulhat a fogyókúra sikeréhez. Egy 45 perces mélyizmos svéd masszázs után a résztvevők érezték a stressz hormon, a kortizolszint csökkenését – derült ki a Journal of Alternative and Complementary Medicine tanulmányából. Azok a páciensek, akik csak könnyű masszázst kaptak nem tapasztaltak hasonlókat. A masszázs tehát segíti a kortizolszint csökkenését, a feszültség leküzdését, így a fogyókúrázók kisebb eséllyel szegik meg a diétát a stressz miatt.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!