A diétát nem feltétlen kell 60 napig követni. Tisztító hatását rövidebb idő alatt is érezheti. 

Egészség és fitnesz

Léböjt-kúra folytatásával erősítő tápanyagokat juttat szervezetébe, amelyek nem csak a hosszabb életet biztosítják, de szervezete energiaszintjét is növelik, valamint bőrének és hajának is jót tesznek. 

Napjainkban kemikáliákkal, tartósítószerekkel túlterhelt ételeket fogyasztunk, amelyek károsítják szervezetünket. A friss zöldség- és gyümölcslevekből álló diéta megszabadítja a szervezetet a felhalmozódott méreganyagoktól, valamint az egészséges étkezésre is hatékonyan rászoktatja. Ily módon erősíti a szervezetet, amely kevesebb orvosi látogatást és gyógyszer fogyasztását vonzza magával.

Étrend

Sokan gondolják, hogy ez a diéta az éhezésről szól, ám ez nem így van. Ugyan csak könnyen emészthető, friss gyümölcs- és zöldségleveket fogyaszthat, ám azt akkor, amikor csak éhesnek érzi magát. Smoothie-kat, leveseket, salátákat, sült édesburgonyát, párolt zöldséget is fogyaszthat. Napjait gyömbérből és citromból készített főzettel kezdje és fejezze be. Csírákat, magvakat, gyógynövényeket is adhat ételeihez. A leveket szobahőmérsékleten fogyassza. 

Fehérjék és tápanyagok

Sokan hiszik azt, hogy a léböjt-kúrával szervezetétől megvonja a fehérjéket és a szénhidrátokat, azonban ez nem így van, hiszen a zöldségek és gyümölcsök rengeteg szénhidrátot tartalmaznak. A megfelelő tápanyagbevitel érdekében mindig frissen facsart leveket igyon, a diéta elkezdése előtt szerezzen be egy présgépet. 

Víz 

A méreganyagok eltávolítását segíti, ha sok vizet fogyaszt, anyagcsere folyamatai felgyorsulását azonnal érzékelni fogja, pár napig fejfájást és fáradtságot érezhet. 

Testmozgás

Folytassa az eddig is űzött sportokat. Amennyiben nem szokott sportolni, beiktatásával segítheti a gyorsabb fogyást.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!