Sokaknál az íz nélküli ételek fogyasztása és a gyorsételek kizárása okoz akkora gondot, amely miatt felhagynak a diétával. Jó hír számukra, hogy a Cinch diéta megengedi a csokoládé fogyasztását, és a kalóriabevitelt sem kell számolni, mégis megszabadul a felesleges kilóktól. 

Mi az a Cinch diéta? 

A 30 napos diéta napi 4 étkezést ír elő, egy darab étcsokoládéval a nap végén. 

Ezzel a diétával életkortól függetlenül, könnyedén leadhatja felesleges kilóit.

Elengedhetetlen az étkezések idejének betartása. Az első adag ételt ébredés után legfeljebb egy órával fogyassza el, a többi étkezést pedig ezt követve, 3-5 órás időközökkel, ily módon gyorsul az anyagcsere folyamat és a vércukorszint sem esik le. A diéta alatt teljes kiőrlésű gabonákat, sovány húsokat, terményeket, zöldfűszereket, és növényi zsírokat fogyaszthat. 

A Cinch diéta két szakasza: 

Az első szakasz 5 napig tart, célja az anyagcsere felgyorsítása. Ez alatt kis adagokban fogyaszthat tojást, natúr joghurtot, mandulát, málnát, és spenótot. A felsorolt ételek táplálóak, de alacsony kalóriatartalmúak, így akár 4 kilótól is megszabadulhat a kezdeti szakaszban. 

A diéta fő szakasza alatt anyagcsere gyorsító, zsírégető ételeket fogyaszthat. Étkezései gyümölcsökből, zöldségekből, zsírszegény fehérjéből, teljes kiőrlésű magvakból, ízesítőkből (mint az ecet és a chili) és növényi olajakból épülnek fel. Az ötödik étkezés egy darab 70%-os csokoládé elfogyasztása, amely magas antioxidáns tartalma és zsírégetést segítő hatása miatt fontos része a diétának. A megfelelő hatás érdekében heti legalább 5 vegetáriánus ételt fogyasszon. 

Mit nem ehet? 

A diéta egyik szakaszában sem fogyaszthat szénsavas italokat, sertéshúst, alkoholt, és előre csomagolt, illetve készételeket. 

A testmozgás fontossága: 

Majdnem mindegyik diéta nagy hangsúlyt fektet a megfelelő mennyiségű, rendszeres testmozgásra, hiszen nagyban segíti a súlyfelesleg leadását. A Cinch diéta során napi fél óra testmozgást végezzen, hetente 5 alkalommal. 

A diéta egyéb előnyei: 

A Cinch diéta követésével nem csak a felesleges testsúlytól szabadulhat meg, hanem a szívproblémákat is megelőzheti vele. Ezen túl az alvási zavarokat is gyógyítja, valamint könnyen folytathatja hosszú távon is, hiszen csak a napi rutint kell megszoknia. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!