A fogyás első törvénye. A kövérebb ember gyorsabban veszíti el a kilóit, mint a soványabb. De ha az elveszett kg-okat a testsúly kg százalékában fejezzük ki, akkor semmi különbséget nem fogunk tapasztalni.

A fogyás második törvénye

Ha a kalóriaszegény étrend mellett nincs megfelelő fizikai aktivitás, akkor az ember nem csak a zsírjából fogy, hanem a szervezet elkezdi az értékes izmokat is lebontani.

A fogyás harmadik törvénye

Az első pár nap észlelt súlyvesztés szinte tisztán csak folyadék veszteséget jelent, valódi zsírvesztés tehát ilyenkor még alig van.

A fogyás negyedik törvénye

A kalóriaszegény étrend mellett az alapanyagcsere is lelassul, ezért egy-két hónap elteltével ugyan olyan étrend mellett a fogyás megáll (az alapanyagcsere lassulása akár 30%-os is lehet!)

A fogyás ötödik törvénye

A kalóriaszegény diétából nem hiányozhat napi 30-40 g rost, nem lehet vitaminokban és ásványi anyagokban szegény, és az összes esszenciális aminosavat és zsírt pótolni kell, különben nem fogyás lesz az eredmény, hanem egy lefogyott kövér, akinek a szervezete folyamatosan kalóriáért kiállt, mert csak így tudja pótolni, amit elvesztett és ez újabb kalóriákat jelent.

A fogyás hatodik törvénye

Minden olyan ételt, ami direkt hozzáadott cukrokat tartalmaz, azt kerülni kell! A szénhidrátszegény étrend (napi 135g szénhidrát) sokkal hatásosabb, mint a zsírszegény diéta!

A fogyás hetedik törvénye

Mindig visszahízik az ember, ha lazít az étrendjén és még sport mellett is figyelni kell a kalóriára, mert van az a kalória mennyiség, amit nem lehet semmiféle mozgással sem ledolgozni!

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!