Amennyiben lapos hasat szeretne, azonban a tradicionális hasizom gyakorlatok gondolatától is kirázza a hideg, olvasson tovább. Bizonyították ugyanis, hogy ezek a gyakorlatok nem is feltétlenül szüntetik meg a hasi zsírpárnákat, valamint a hasi zsírpárnák eltüntetéséhez egyáltalán nem is szükséges hasizom gyakorlatokat végeznie. Inkább kövesse az alábbi tanácsokat.

Emeljen súlyokat. 

Súlyok hozzáadásával hatékonyan növelheti szervezete kalóriaégetési folyamatait, még a testmozgás befejezése után is. Ráadásul igen nagy hatással van a hasi és has környéki zsírpárnákra is, mivel segítik a tesztoszteron és a növekedési hormonok természetes szintjének beállítását, ezek a hormonok pedig segítik a megfelelő testsúly fenntartását. A látványos siker érdekében végezzen heti két alkalommal, másfél órányi súlyzós testmozgást. 

Figyeljen oda étrendjére. 

Akármennyire sokat végez testmozgást, amennyiben alacsony tápanyagtartalmú és magas kalóriatartalmú ételeket fogyaszt, nem fog változást tapasztalni. Zárja ki a gyorsételeket étrendjéből, helyettük pedig fogyasszon magas tápanyagtartalmú, alacsony kalóriatartalmú zöldségeket és gyümölcsöket. Tanulja meg a fehérjék és szénhidrátok megfelelő arányát, így stabilizálhatja vércukorszintjét, ilyenkor ugyanis az elfogyasztott kalóriákat szervezete üzemanyagnak érzékeli és elégeti, nem elraktározza. Minden étkezés során törekedjen a 2:1 arányú szénhidrát és fehérje fogyasztására, emellett pedig fogyasszon annyi keményítőt nem tartalmazó zöldséget, amennyit csak szeretne.

Ehet például szénhidrát tartalmú almát fehérjetartalmú mandulavajjal, keményítőt nem tartalmazó zellert, szénhidrátot és fehérjét tartalmazó humusszal, vagy teljes kiőrlésű, szénhidrát tartalmú tortillat fehérjetartalmú pulykahússal és keményítőt nem tartalmazó spenóttal. Ilyen étrend mellett akkor is nagy változásokat tapasztalhat a hasi zsírpárnák csökkenésében, ha nem növeli meg az elvégzett testmozgás mennyiségét. 

Növelje meg a testmozgás intenzitását. 

A nagy intenzitású (HIIT) edzések igen közkedveltek, okkal. Hatékonyan és látványosan csökkentik ugyanis a hasi zsírpárnákat. Kutatásokkal bizonyították, hogy az ilyen jellegű mozgásformák segítik a növekedési hormonok megfelelő szinten tartását, amely segíti a tesztoszteron szinten tartását is. A testzsír százalékának csökkentéséhez maximalizálnia kell az elégetett kalóriák mennyiségét, amelyet a szervezet anyagcsere folyamatainak gyorsításával érhet el. Amennyiben a hasi zsírpárnáktól szeretne megszabadulni, olyan mozgásformát válasszon, amely megnöveli szívritmusát. Végezzen hetente két-három ilyen jellegű edzést.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!