Mi a legjobb fogyasztó ital?

 

A holland kutatók számos tanulmányt és statisztikát néztek át a zöld-, fehér- és oloong tea jótékony fogyasztó hatásairól és azt találták, hogy a teák természetes összetevői – a katekin és a koffein segítik növelni az energia leadást vagy mondhatjuk úgy is, hogy kalóriát égetnek, ezen kívül növelik a zsíroxidációt, vagyis a zsírlebontást.

A teaivás kiegészítheti az étrendet és hozzájárul az egészséghez.

Nem is beszélve arról, hogy a tea igazán jó a bélrendszernek Jeffrey Blumberg, PhD szerint, a Friedman Táplálkozástudományi Intézet Emberi Táplálkozáskutató Központjának igazgatója szerint. 

A tudomány folyamatosan bizonyítja be, hogy bizonyos ételek jobban, míg mások rosszabbul befolyásolják a bélflórát: a tea fogyasztása az előző kategóriába esik.

Ha 1-2 csésze teát iszunk naponta, akkor már kimutatható a hangulat és a figyelem pozitív változása, különböző betegségek kockázatának csökkenése, mint a rák, a csontritkulás vagy a magas vérnyomás és a cukorbetegség. És nem, nem mindegy, hogy milyen teát iszunk. 

Dr. Blumberg szerint egy kis kihívás megtalálni a számunkra megfelelő fajtát. Fontos azt is megjegyezni, hogy ezek az eredmények igen szerények és nem kombinálják az egészséges étrendet a mozgással, különösen nem a fogyás érdekében. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!