Pitypang, vagy gyermekláncfű teát. 

Néhány érv a pitypang tea mellett:

1.    Kevesebb kalóriát tartalmaz

A pitypang tea segíti a fogyást a kalória bevitel csökkentésével. Ez egy egészséges ital, tehát a szervezetnek általánosságban jót tesz.

Ahogyan a legtöbb teaféle, a pitypang tea is rendkívül kevés kalóriát tartalmaz, viszont emellett tápanyagokban gazdag, ez tökéletes itallá teszi a fogyókúrázók számára. Megfelelő helyettesítője a koffeines italoknak, a kávénak, a tejnek és a szénsavas üdítőitaloknak. Egy csésze pitypang tea csupán csak 2 kalóriát tartalmaz, míg egy pohár szénsavas üdítő 150-et. Amikor a pitypang teát választja, az egészséget és a formás alakot választja! Ha szomjas, fogyasszon pitypang teát.

2.    Elősegíti a fogyást

Ez a tea, étkezések között vagy alatt fogyasztandó és még a főzéshez is felhasználható. Ha ezt adja ételéhez érdekes ízt kap, ez furcsán hangozhat, de próbálja ki és nem fog csalódni. Jó fogyasztó lehet, mert elősegíti a koleszterin és a zsír lebontását a szervezetben. Ezért a legjobb, ha étkezések előtt fogyasztja. Emellett a pitypang tea javítja az emésztést is a gyomor működésének és kiválasztási folyamatainak serkentésével.
Emellett a pitypang tea teltség érzetet is okoz, megtelíti a gyomor egy jelentős részét ezáltal csökkentve az éhségérzetet, érdemes tehát étkezések közt fogyasztani. Nem lesznek evésrohamai sem így.

3.    Elősegíti a víz általi súlyvesztést

A szervezetben található víz súlya sokak számára problémát jelenthet és általában a diéták erre nem fókuszálnak. Ha azonban pitypang teát fogyaszt, képes lesz ezt a túlsúlyt is leküzdeni, mivel vízhajtó és segíti kiüríteni a felesleges vizet a szervezetből. Fogyasszon sok pitypang teát és egy hét alatt 1-1,5 kg „vízsúlyt” veszthet.
Azonban érdemes óvatosnak lenni a diéta alatt, nehogy dehidratálja szervezetét.

Figyelmeztetés:

A pitypang teát bárki fogyaszthatja, akár fogyókúrázik, akár nem, de állandó szinten akarja tudni a testsúlyát, azonban egyeseknél allergiás reakciót válthat ki, ezért érdemes egy táplálkozási szakértővel konzultálni, mielőtt elkezdi fogyasztani.

A gyógyszeresen kezelt cukorbetegek és egyéb vérhígítót szedő személyek számára nem ajánlatos a pitypang tea, antacidokkal együtt sem szedhető és a gyerekeknek sem tesz jót.

A pitypang tea mégis egy nagyon egészséges és hasznos gyógytea, azonban érdemes előtte dietetikushoz fordulni, aki meghatározza az Ön számára ideális napi adagot.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!