A megoldás tehát túlmutat országhatárokon és kontinenseken. Ehhez nyújthat segítséget a British Medical Journal szaklapban megjelent tanulmány, ami több mint 38 ezer emberen nyert tapasztalatait elemzi.

A tanulmány szerzői az alábbi megállapításokra jutottak:

A vegánok (semmilyen állati eredetű terméket nem fogyasztanak el) voltak a legsoványabbak. Náluk kissé nagyobb BMI-vel rendelkeztek a vegetáriánusok. A húst csak halak formájában fogyasztók testtömeg indexe meghaladta a vegetáriánusokét, míg a legkövérebbek azok voltak, akik mindenféle húst is fogyasztottak.

Nagyon ide illik a Green Peace jelszava: "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan." Világjárványt másképpen megfékezni nem lehet.

A tanulmány konklúziója egybe cseng a Nurses’ Health Study 210 ezer ember bevonásával készült vizsgálat eredményeivel. A legnagyobb testsúllyal a mindenevők rendelkeztek. Érdekes módon a húst fogyasztók közül a legnagyobb testsúlyúak azok voltak, akik a baromfi húst részesítették előnyben. Soványabbak voltak a vörös húst kedvelők és a halevők bizonyultak a legkevésbé elhízottnak.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!