Egyszerűen csak adjon citromlevet langyos vízzel és már neki is kezdhet. A táplálkozási szakértők megegyeznek abban, hogy a citromlé elősegíti a fogyást. Elsősorban úgy, hogy az anyagcserét és a cukorfelszívást is szabályozza, ezáltal segít a túlsúly megszüntetésében.

A citromlé és víz keveréke természetes összetevőkből áll. Nincsenek hozzáadott adalékanyagok, tartósítószerek és mesterséges anyagok, ezáltal is egészségesebb.

A citromlé kiváló méregtelenítő, alacsony kalória tartalom mellett.

A reggeli citromlé fogyasztás természetes méregtelenítő és tisztító hatással bír, tehát minél több citromlevet fogyaszt, annál gyorsabb lesz a fogyás.

A citromléfogyasztás előnyei – Hogyan segíti a fogyást?

Nem növeli a kalóriaszintet:

A citromlé nagyon kevés kalóriát tartalmaz, viszont vitaminokban (C vitamin), flavonoidokban (P vitamin) és magnéziumban gazdag, ezért helyettesítheti az összes folyadékbevitelét citromos vízzel. Nem lenne nagyszerű? A többi folyadék biztosan kalóriában dúsabb és értéktelenebb.

Tisztító hatású:

A vastagbél rosszul reagál a megmaradó salakanyagra, és ez idővel növeli a vastagbélrák kockázatát. Ha sok visszamaradott salakanyag és hulladék marad a vastagbélben rothadásos folyamatokhoz vezet, ami egyáltalán nem kívánatos. Ez az állapot is jól kezelhető a citromos vízzel.  

Emellett a rendszeres citromos vízfogyasztás tisztítja a beleket, amely segít a fogyásban. A citromos víz fogyasztása gördülékeny bélműködést segít elő ezáltal segítve az emésztőrendszert, megelőzve a szorulást és a hasmenést.
Íze finom, a citromsav gyenge sav, tehát még azok is bátran fogyaszthatják, akiknek „sok a sava”.

Étvágycsökkentő:

A citrom pektin rostokat tartalmaz, amelyek csökkentik az étvágyat. Ha a múltban teával vagy kávéval próbált ellenállni az evési rohamoknak, próbálja meg ezentúl citromos vízzel ezt. A legjobb pedig az, hogy a kalóriák miatt sem kell aggódnia.

A citromlé egyéb jótékony hatásai:

-    A citromban található nagy koncentrációjú C-vitamin, segít a megfázás, a mellkasi fertőzések és a makacs köhögés leküzdésében.
-    A C-vitamin a foltokat és ráncokat is eltünteti. Keverje el Fuller földdel (vagy multani mitti-vel) és alkalmazza az arcbőrre. A sebhelyeket közvetlenül a citromlével kezelje. A C-vitamin emellett fényt is ad a bőrnek, fogyassza naponta.
-    A citromban található kálium segíti az agyi és idegi funkciókat és szabályozza a vérnyomást.
 
Megjegyzés:
 
Ne adjon cukrot a citromos vízzel, mert ezzel hatástalanítaná a fogyási kísérletet. Ha szeretne egy kávéskanálnyi mézzel ízesítheti viszont italát. A méz egyébként is sok jó hatással bír.

Remélem hasznosnak találta a cikket!

Egyen egészségesen, legyen egészséges!

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!