A Dr. Ken Fujioka vezette 12 hetes kutatás 100 nő és férfi testsúlyának változását vizsgálta, az anyagcsere faktorok és az inzulinelválasztás figyelembe vételével. Átlagosan, azok a résztvevők, akik minden étkezésük mellé elfogyasztottak fél grépfrútot, 1.6 kilót fogytak, míg akik napi 3 pohár grépfrút-levet ittak, 1.4 kg súlyfeleslegtől szabadultak meg. Meg kell jegyezni, hogy sokan több, mint 4.5 kilót adtak le a kutatás végére. 

“Az emberek évek óta beszélnek a grépfrút diétáról, sokan kitartóan űzik is, ám most először vannak adataink arról, hogy hogy a gyümölcs ténylegesen segíti a fogyást” - mondta a kutatást vezető Dr. Fujioka - “Alanyaink megtartották napi étkezési szokásaikat, csupán kicsit többet sportoltak, és hozzáadták a grépfrútot, vagy a grépfrút-levet mindennapi étkezseikhez.”

A Scripps klinikán végzett kutatások bizonyítják, hogy csupán étrendhez adott grépfrút és grépfrút-lé fogyasztásával sokat tehet fogyókúrája érdekében.

A kutatók a grépfrút és az inzulin között fiziológiai kapcsolatot találtak, amely magyarázza a súlyvesztést. Azt sejtik, hogy a grépfrútban található kemikáliák csökkentik a szervezet inzulin szintjét, így segíti a fogyást is. Az inzulin hormonnak szerepe van a zsír-anyagcsere folyamatokban, bár nem ez az elsődleges feladata. Tehát minél alacsonyabb az inzulin-szint növekedése egy étkezés után, annál hatékonyabban használja fel a szervezet a megszerzett energiát és annál kevesebbet tárol el belőle zsír formájában. A grépfrút épp a folyamathoz szükséges inzulin-szint csökkentő kemikáliákat tartalmazza, így segíti a fogyást. 

A kóros túlsúly a mai napig Amerika egyik legkomolyabb népbetegsége. A nemzeti egészség-statisztikai központ (National Center for Health Statistics) kutatásai szerint a felnőtt amerikai lakosság 64%-a túlsúlyos, vagy kórosan túlsúlyos. Ilyenkor sokkal könnyebben kerül a szervezet az életet veszélyeztető helyzetbe, vagy betegszik meg súlyosan. Gyakoriak a szívbetegségek, a rák, a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a magas koleszterin-szint, az alvás közbeni légzésmegállás, az izületi gyulladás, a májproblémák, hogy csak a leggyakrabban előforduló betegségeket említsük. 

“Kutatásunk bemutatja a grépfrút nagyszerű hatásást az egészségre és a jó közérzetre, valamint a túlsúly elleni küzdelemre is.” - állítja Dr. Fujioka - “Akár a grépfrút tulajdonságai, akár étvágycsökkentő képessége teszi a fogyókúra segítőjévé, azt mindenképp kimondhatjuk, hogy inzulin-szint csökkentő hatása miatt jobb egészséghez vezeti fogyasztóját. Hálás vagyok érte, hogy a Grépfrút-Diéta a mai napig népszerű.”

A grépfrút és levének fogyasztásának kapcsolata a fogyókúrával tovább szélesíti a gyümölcs remek tulajdonságainak palettáját. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!