Az emberek egyre tudatosabban figyelnek arra, a túlsúly milyen hatással van az egészségre, ezért gyakran olyan innovatív receptek után néznek, amelyek segítenek a fogyásban. Az egyik ilyen ital, ami egyre népszerűbb az egészségtudatos emberek körében, a zöldteás limonádé.

1. oldal:

Amellett, hogy rendkívül finom és frissítő, nagyon egyszerű elkészíteni is. A hozzávalói (a zöldtea, a méz és a fahéj) könnyen beszerezhetőek, sőt, gyakran nem is kell őket megvenni, mert már található belőlük a konyhában vagy a kamrában.

A legjobb dolog azonban az az egészben, hogy ezek a hozzávalók hozzájárulnak a fogyás sikerességéhez.

Alább elolvashatja, hogyan segítik a fogyást ezek a hozzávalók.

A zöldtea

A zöldteában található antioxidáns epigallokatekin gallát (EGCG) segíti a zsírégetést és serkenti az anyagcsere folyamatokat.

Egy 2007-ben, a Journal of American College of Nutrition című folyóiratban megjelent tanulmány szerint az EGCG képes serkenteni a zsír oxidációját, így felerősíti a zöldtea pozitív hatásait.

A 2008-ban, az American Journal of Clinical Nutrition című folyóiratban publikált tanulmány szerint a zöldtea kivonat fogyasztásával ugyanis növelhető a zsír oxidációja a mérsékelt intenzitású edzés során, valamint javítható az inzulinérzékenység és a glükóztolerancia a fiatal férfiaknál.

A citrom

A C-vitamin segít abban, hogy a szervezet minél több zsírt égessen, a citrom pedig az a táplálék, amely az egyik leggazdagabb C-vitamin forrás. Ha elég C-vitamin jut a szervezbe, akkor az edzés során a szervezet 30 százalékkal több zsírt éget el - olvasható egy 2005-ös, a Journal of the American College of Nutrition című folyóiratban publikált tanulmányban.

Továbbá egy 2008-as, a Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition című folyóiratban megjelnt tanulmány szerint a citromban található polifenolok antioxidáns hatásúak, és a májat serkentve növelik a zsírégetés mértékét.

Ezen kívül pedig pedig a citromban nagy mennyiségű pektin rost található, amellyel csökkenthetőek az éhségrohamok, valamint tovább érzi majd magát jóllakottnak.

A méz

A méz is fontos alapanyag, mivel segíti a fogyást. A méz ugyanis lassabban kezd hatni a vércukorra, mint a hagyományos kristálycukor. Ezáltal pedig nem csak az étvágy szabályozható jobban vele, de a testsúly fenntartásában is segít.

2010-ben a Journal of the American College of Nutrition című folyóiratban megjelent tanulmány szerint a méz lehetséges "elhízást gátló" hatásáért a ghrelin és PYY (3-36) különböző változatai a felelősek.

2011-ben pedig a Nutrition Research című folyóiratban publikáltak egy tanulmányt, amely szerint a szukrózhoz képest a méz csökkenti a súlynövekedést és a hízás mértékét (főleg, ha az ember kevesebb kalóriát juttat a szervezetébe), mivel csökkenti a szérum triglicerid, de növeli az alacsony sűrűségű lipoprotein koleszterin koncentrációját.

A fahéj

A fogyásban a fahéj is fontos szerepet játszik, habár fontos megjegyezni, hogy önmagában még nem képes előidézni a fogyást, mivel ahhoz szigorú edzésprogram és diéta (kevesebb kalória fogyasztás) szükséges.

2006-ban, a Journal of the International Society of Sports Nutrition című folyóiratban megjelent tanulmány szerint a fahéj kivonat egy kicsit megváltoztatja a testkompozíciót, mivel növeli a sovány testtömeget és csökkenti a testzsír százalékot.

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!