Az egészség, az egészséges életmód az egészséges étkezésnél kezdődik. Ez egy új mantrává válik sokunk számára, akik tökéletes testet szeretnénk az egészségünk megőrzésével. A különböző diéták a hatékony testmozgással együtt sikeresen fogyasztanak. Az étrend-kiegészítők és tápláló ételek szintén segítik a folyamatot. 

Tejsavó

A tejsavó a túró- és sajtgyártás mellékterméke. A savót könnyű megemészteni. A szervezet gyorsan bontja le az egyszerű fehérjéket és aminosavakat,  és segítik az izomformálást. Amikor a folyékony savó dehidratálódik, akkor a következő formája a savópor lesz: fogyasztása segíti az izomnövekedést és az állóképességet. 

A tejsavó fehérje tápláló pora tökéletes étrend-kiegészítő, ami tartalmazza a megfelelő mennyiségű fehérjét, ásványi anyagokat, aminosavakat és laktózt és csak nagyon kis mennyiségben tartalmaz zsírt., következésképpen a kalória tartalma lacsony.

A tejsavó fehérje egy komplex fehérje, amit a tejből állítanak elő: egy olyan étrend-kiegészítő, ami jól ismert a fogyókúrát felgyorsító hatása miatt. Most elcsodálkozott, hogy a fehérje hogyan segíthet a fogyásban? Olvasson tovább és megtudja!

A tejsavó fehérje fogyást elősegítő jótékony hatásai 

Könnyen jóllakottság érzetet ad

A tejsavó fehérje könnyen jóllakat. Ez a kolecisztokinin hormon miatt van, ami egy éhséget szabályozó és a teltségérzetet kontroll alatt tartó hormon. Az étkezések előtti tejsavó fehérje bevitele növeli a kolecisztokinin szintjét a szervezetben. Ez segít leküzdeni az éhséget az éhségérzet csökkentésével és így teltségérzetet ad. Ezzel korlátozni tudjuk a táplálékfogyasztásunkat és a bevitt zsír mennyiségét is csökkenteni tudjuk (nem mellesleg epeköves betegeken epegörcsöt okozhat, ezt jó, ha tudjuk).

Megelőzi a zsírlerakódást

A tejsavó fehérje fogyasztása növeli az inzulinérzékenységet, ami a plazma inzulin szint csökkenését eredményezi. A csökkent plazma inzulin szint segít a testnek a vércukorszint szabályozásában, miközben minimalizálja a zsírok lerakódását, ezzel meggátolva a kövér és petyhüdt test kialakulását. 

Éhségszabályozás

A savófehérje tiroptofánban gazdag, ami segíti a szerotonin (egy, az éhséget szabályozó aminosav) termelését. A savó bevitele megemeli a szerotonin szintet a testben, ami megfékezi az éhségérzet kialakulását. A kortizol hormonról ismert, hogy stresszhelyzetben a szintje megnő  és depressziót okoz, ami túlevéshez vezethet: A savófehérje ezt is szabályozza. Ezzel is hatékonyan és eredményesen segíti a fogyást.

Izomépítés

A tejsavó fehérje könnyen lebontható aminosavakra, amik segítik az izomépítést. Elősegítik az izmok növekedését, növelik az erőt és az izomtömeget, miközben hatékonyan égetik a zsírt. Az edzés előtt fogyasztott savófehérje beindítja a nem kívánt zsír égetését, a glükóz lebontását, ezzel biztosítja a megnövekedett állóképességi- és energiaszintet.

Formái

A tejsavó fehérjét többféle formában is lehet fogyasztani, akár shake és por formájában is. 

Tejsavó fehérje shake 

A tejsavó fehérje shake egy egyszerű, mégis finom módja a proteinfogyasztásnak. A testet elengedhetetlen fehérjékkel látja el, amik szükségesek a fogyáshoz, miközben könnyen teltségérzetet váltanak ki. Ezen shakek fogyasztása az edzések előtt energetizáló hatású, fokozzák az állóképességet, ami segíti az edzés elvégzését anélkül, hogy elfáradnánk. Segít a kalóriaégetésben is, korlátozza a zsírszintet, növeli az izomerőt és elősegíti az izomnövekedést, így fitten és egészségesen tartja a testet. 

Tejsavó fehérje por

A tejsavó fehérje porok könnyen hozzáférhetőek és sokféle ízben kaphatóak. A por formája a tejsavónak hatékony étrend-kiegészítőként funkcionálhat. 

Hogyan használjuk a fehérjeport, ha hízni szeretnénk?

Miközben majdnem mindenkinek a fogyás a célja, vannak néhányan, akik elkeseredetten próbálnak néhány kilót felszedni. Azok, akik túlzottan soványak, azok bizony elkeserítőnek és nehéznek találhatják ezt. De különböző okai lehetnek a túlzott soványságnak. Az anyagcsere, hormonális zavarok, a pajzsmirigy és a szegényes étkezési szokások mind-mind gyakori okai a problémának. 

Ha már belefáradt, hogy ilyen sovány és fel szeretne szedni pár kilót, akkor próbálja ki a fehérjeporokat, amik remek lehetőségnek bizonyulnak a hízáshoz is. De mielőtt tovább olvasná a cikket, hogy hogyan is használja a fehérjeport, kicsit ismerkedjen meg magával a fehérjeporral, hogy mi is ez. 

Mi a fehérjepor? 

A fehérjepor egy testépítést kiegészítő anyag, amit az étkezések kiváltására lehet használni, ezzel fogyást érhetünk el, izmot építhetünk vagy akár súlyt is felszedhetünk. A fehérjeporoknak 3 típusa létezik: a tejsavó, a szója és a kazein fehérjék. Utóbbi kettőt egyáltalán nem ajánlom a nem kívánatos mellékhatásaik miatt. Ezek a porok különböző árakon elérhetőek az üzletekben. 

Fehérjepor a hízáshoz

•    Ahhoz, hogy hízzon, a fehérjeport be kell építenie az étrendjébe. A fehérje segíti az izomnövelés folyamatát. Kb. 75g a napi adagja és ezt nem célszerű túllépni.

•    Ha hízni szeretne és izmot építeni, akkor a minőségi fehérjeporokat válassza. Általában a tejsavó fehérje izolátum a legdrágább, ami a piacon kapható és a legjobb módja a hízás beindításának.

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!