Vannak olyan ételek, amiket jobb, ha mindenféleképp elhanyagolunk annak érdekében, hogy lefogyhassunk. Vigyázzon azzal, hogy semmit se vigyen túlzásba, tartsa nagyító alatt éhségét és próbáljon megszabadulni az egészségtelen ételekre való vágytól, mivel ezek segítenek növelni a fogyási tervének eredményeit.

1. Nassolnivalók, amik csak szénhidrátot tartalmaznak

A száraz gabonafélék, rizs,krékerek, sütemények és kenyér fogyasztása magukban arra kényszerítik a szerezetet, hogy átalakítsák a szénhidrátot és átvigyék az ennek eredményeképp lebomlott cukrot a véráramba.  Ez arra kényszeríti a szervezetet, hogy több inzulint bocsátson ki , aminek eredményeképp a vércukorszint megemelkedik. Ez azért fontos, mert lehetővé teszi a cukor jobb felszívódását a szervezetben. Ennek ellenére a megemelkedett cukor fogyasztásnak az lehet az eredménye, hogy a vércukorszint leeshet, ami további kívánóssághoz és éhségrohamokhoz vezethet. Ennek eredményeképpen amikor szénhidrátra vágyik valószínűbb, hogy olyanra eshet a váltasztása, ami hozzáadott cukrot tartalmaz, semmiféle jótékony tápanyag nélkül.

2. Fagyasztott ételek

Annak érdekében, hogy a friss ételeket megőrizzék hosszú időre a legtöbb gyártó nátriumot ad hozzájuk ( ami egy természetesen kinyert tartósítószer). A nátrium miatt a szervezet rá lesz kényszerítve arra, hogy megtartsa a vizet, ami felfúvódáshoz és később pedig rossz eredményekhez vezethet a fogyás során. 
Efelett pedig a konzerves ételeknek magasabb a kalória szintje. Ebben az esetben az agy úgy hiszi, hogy elégedett minden harapás után, de a valóságban ezek az ételek nem kielégítőek, még a magas kalória tartalmuk ellenére sem. Jobban teszi, ha inkább elkerüli őket.

3. Nassolnivaló szeletek, amik magas szinten tartalmaznak rostot

A rostok nyilvánvalóan nagy szerepet játszanak a szervezetünkben  - fokozzák az emésztést ezzel elősegítve azt, hogy az ember telítve érezze magát hosszú időn keresztül. Egy ember számára ajánlott lenne a napi 25 gramm rost bevitele a szervezetbe. Ezt a nap során időszakosan ajánlott bevinni a szervezetbe, annak érdekében, hogy az éhség ne jelenjen meg és az emésztés fokozódjon, anélkül, hogy ez felfúvódáshoz vezessen. A jobb eredményű fogyás érdekében a nassolnivaló szeletek helyett próbálja meg a rostok természetes forrásait, a gyümölcsöket és zöldségeket előnyben részesíteni. 

4. Alacsony zsírtartalmú diéták

Számos kutatás azt találta, hogy a legtöbb ember, miután észlelte, hogy mit fogyaszt az alacsony zsírtartalmú diéta során növeli a bevitelét 30%-al. A túlevéstől eltekintve – ami valószínáleg negatív hatással van a fogyással kapcsolatos tervekre- a legnagyobb probléma az, hogy az alacsony zsírtartalmú ételeknek nincs igazán íze. Annak érdekében, hogy ezt kiküszöböljék sok gyártó ad hozzá extra cukrot, amivel csak súlyosbítják a helyzetet.

5. Gyümölcslevek

Ahhoz, hogy két decis poharat megtöltsön narancslével szüksége lesz pár narancsra ; ám a gyümölcslé fogyasztásával csak olyan részeihez jut hozzá a narancsnak, amik mentesek a rostoktól, amik arra hivatottak, hogy telítsék önt. Sok gyümölcslé üres kalóriákat tartalmaz. A fruktóz , az édes anyag  ami a gyümölcsökben található, súlygyarapodást okoz, mivel nehéz a szervezet számára eldönteni, hogy mikor elégedett vele. Ezt állítja Melissa Rifkin, aki egy diplomás dietetikus az amerikai Montero Medical Központban, New Yorkban és emellett tálálkozási tanácsadó. Ennek eredményeképpen valószínűleg nagyobb mennyiségben fogyaszt majd gyümölcslevet annak érdekében, hogy tele legyen, amivel növeli a cukorbetegség esélyét és az inzulin ellenállást.

6. Italok, amik hozzáadott cukrot tartalmaznak

Próbálja meg távoltartani magát az olyan italoktól, amik édesek és az olyanoktól, amik nem tartalmaznak kalóriát. Néhány ember agya úgy működik, hogy amikor mesterséges cukrot fogyasztanak, akkor a szervezetük még többet fog akarni belőle. Emiatt fordulhat elő az, hogyha valaki megiszik egy üveg cukros üdítőitalt, akkor utána még egyet akar majd, mígha citrom levet vagy vizet fogyasztott volna, ez nem fordulna elő. Bár a víz nem tartalmaz kalóriát, a szénsav, ami benne található telítve a gyomrot, ami miatt az kevesebbet kíván. 

7. Nagy adagok

A nassolnivalók fogyasztása visszafoghatja az embert a súlyvesztésben. A nagyobb adagok rendelése növeli az emberek fogyasztását, már akár 22%-al is. Mindig próbáljon belátható mennyiségű ételt fogyasztani, ezzel lekerülve a túlevést. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!