A búzafű, ez a szuperélelmiszer, a búzafélék családjából remek forrása megannyi vitaminnak, enzimnek és aminosavnak. Egészségünkre sokféleképpen van jótékony hatással. Íme pár érdekes tény és remek felhasználási mód a búzafűvel kapcsolatban:

1. A búzafűnek erős lúgosító és méregtelenítő hatása van a szervezetre, ami a benne található magas kolorofiltartalomnak köszönhető, ami antibakteriális  és természetes gyógyítóként használható. 

2. A búzafűnek magas az oxigéntartalma és hatékonyan túrbózza fel az energiaszintünket. 

3. Ajánlott a búzafű gyakori fogyasztása, mivel legalább 100 olyan anyagot tartalmaz, amire az emberi szervezetnek szüksége van. Nemcsak a jól ismert vitaminokat, mint például az A,C,E,B-vitaminokat tartalmazza, de van benne fehérje és 17 féle amino sav is, valamint az összes, ember által ismert ásványianyagot tartalmazza. 

4. A búzafű emésztése mindössze egy percet vesz igénybe, mialatt a búzafű maga pedig javítja az emésztést. 

5. Tudta, hogy a búzafű igazából gluténmentes, annal ellenére, hogy a „búza” szó megtalálható a nevében?

6. A búzafű remek szájvíz s megelőzi az ínybetegségeket és a fogfájást. Úgy tartják, hogyha búzafüvet tartunk a szánkban az enyhítheti a fogfájást 5 percben belül. 

7. A búzafűlé egy természetes arctisztító, csak öntsön egy kis levet a meleg vízzel teli fürdőkádba és ázzon benne pár percig. 

8. Ezt a növényt egyszerű magról felnevelni a saját otthonunkban, valamint megvéd a sugárzástól, a szennyeződésektől és megelőzi a rossz szagokat. 

9. A búzafűlé rendszeres fogyasztása segít eltüntetni a nehézfémeket a szervezetből, mint például a higanyt, az aluminiumot, a vasat és az ólmot. Már egy kis adagnyi búzafű is hatékonyan eltünteti ezeket a testünkből. 

10. A búzafű segít leküzdeni a korpát. Masszírozza a búzafűlevet a fejbőrébe, majd öblítse ki és mosson hajat samponnal. 

Minden bizonnyal jót fog tenni az ön számára, ha rendszeresen fogyaszt búzafűlevet és akkor se veszti el a hatékonyságát, ha más levekkel keveri össze. Az alábbiakban találhat pár búzafűlé receptet, válassza ki, amelyik a legszimpatikusabb az ön számára:

Alma-répa-búzafű

- 2 alma
- 3 répa
- 30 ml búzafűlé

Varázsszerű tisztító ital 

- ½ cékla
- 3 répa
- 2 szár zeller
- ½ citrom
- Egy kis marék menta
- 30 ml búzafűlé

Ananász- menta- búzafű

- ¼ ananász
- Egy nagy marék friss mentalevél
- 30 ml búzafűlé

Narancs-banán-lime- búzafű

- 2 narancs
- 1 banán
- 1 lime 
- 30 ml búzafűlé

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!