A gyors anyagcseréjét vagy a génjeit okolja a sovány alkatáért, ami a barátai élcelődéseinek tárgya? Nehezen talál magának ruhát a boltokban? Akkor van egy jó hírünk. 

Dohányzásról való leszokás

A folyamatos dohányzás csökkenti az étvágyat. Ezért mondjon búcsút a cigarettának. Ha túl nehéznek találja a megválást, akkor határozza el, hogy legalább az étkezések előtt nem fog dohányozni.

Súlyt tud magára felszedni anélkül, hogy a konditeremben kéne szenvednie. Itt van 10 hízást segítő trükk, ami mozgás nélkül segíti a folyamat beindulását.

Reggelizzen

Ez az egyik ok, amiért az anyukánk mindig erőltette, hogy reggel üljünk le az asztalhoz és együnk meg egy kiadós reggelit. A laktató reggeli segíti az anyagcsere beindulását és meghozza az étvágyat. Próbáljon meg teljes kiőrlésű gabonát, gyümölcsöt vagy egy kis fehérjét fogyasztani reggelire. Könnyen össze lehet rakni egy szendvicset is egy kis sajttal és tojással és mosni hozzá egy kis gyümölcsöt. Ha siet, akkor csinálhat gyümölcs smoothie-t is és a munka is jobban fog menni. 

Növelje az adagokat 

Nem fog a súly gyarapodni, ha a régi adagokat fogyasztja továbbra is. Próbálja megduplázni az étel mennyiségét, amit eszik. Egyen 6x egy nap 3 helyett, és ahelyett, hogy normál adagokat eszik, növelje az adagokat 500 kalóriával. Ha ezt megteszi, akkor fél-1 kilókat fog hízni hetente. Bizonyosodjon meg róla, hogy a napi kalóriamennyiséget jól osztotta el. 

Egyen tápláló ételeket

Mivel a hízás miatt több kalóriát szükséges fogyasztani minden nap, ezért biztosítani kell, hogy egészséges kalóriákat fogyasszon. Ezért egyen egészséges zsírokban, fehérjében és szénhidrátban gazdag ételeket. 

Egyen sok fehérjét

A súlygyarapodás azt jelenti, hogy a sovány alkatra izmot építünk és ez csak fehérjékkel lehetséges, amik izomköteget építenek. Emiatt fogyasszon sok csirkét, halat, húst, mandulát, tejtermékeket, mogyorót és tojást, hogy biztosítsa a jó fehérjéket a szervezetének. 

Ne felejtse el a szénhidrátokat

A szénhidrátok segítik a hízást, de nem az izomformálás révén. Ha kerüli a szénhidrátokat, akkor a szervezet elkezdi a fehérjéket használni, hogy energiát állítson elő. Ennek eredményeképp nem fog hízni. Ezért kell egészséges szénhidrátokat enni gyümölcsök és zöldségek formájában naponta. Ehet még tésztát, barna rizst és zabot is, hogyha azt szeretné, hogy ne csak izom, de egy kis zsír is képződjön. 

Ízesítse a nasikat

Az étkezések közé iktasson be nassolásokat. Fogyasszon magas kalóriájú nasikat, mint a tejshakek, muffinok, joghurt, szárított gyümölcsök és diófélék. Felejtse el a gyors és egészségtelen snackeket, mert ezek többet ártanak, mint használnak. 

Energiadús italok

A nap folyamán sok olyan italt kell innia, ami magas kalóriájú és tápanyagban gazdag. Ez főleg a tej és friss gyümölcslevek fogyasztását jelenti. 

A szépítő alvás

A szervezetnek szüksége van a pihenésre, hogy regenerálja magát a nap alatt ért hatásoktól és hogy hagyja az aminosavakat dolgozni. Ezért biztosítsa a megfelelő mennyiségű alvást. Ha felébred és kipihentnek érzi magát, akkor tudja, hogy hány óra is szükséges a pihentető alváshoz. Ezeket az órákat pedig biztosítsa éjszakánként magának. 
A testmozgás nélküli hízáshoz türelem kell. És ne várjon csodát egy nap alatt. Ha kitartóan követi ezeket a tanácsokat, akkor gyorsan fogja magára szedni a kilókat és jelentős eredményt fog elérni.

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!