A borkősavnak számos pozitív hatása van, például segít megszabadulni a különféle betegségektől vagy problémáktól. Következzen tehát a borkősav néhány jótékony hatása.

1. Erősíti az immunrendszert:

A borkősavban nagy mennyiségű antioxidáns található, amely hosszútávon megvédi a szervezetet az életveszélyes betegségek kialakulásával szemben. Emellett erősíti az immunrendszert és segít abban, hogy hosszútávon egészségesebb és fittebb maradjon. Egyszóval ha szeretne egészségesebb lenni, válassza azokat a gyümölcsöket, amelyek borkősavat tartalmaznak. Ezek közé tartozik nyilván a kajszibarack és az alma is.

2. Kiválóan segíti az emésztést:

A borkősav egy másik jótékony hatása az, hogy serkenti az emésztést és megszünteti a felfújódást. Javítja a belekben a tápanyag felszívódását, valamint segít abban is, hogy az egészséges tápanyagok jobban bejuthassanak a véráramba.

3. Javítja a glükóz intoleranciát:

A borkősav egyik legmeglepőbb jótékony hatása az, hogy jelentősen javítja a glükóz intoleranciát. Emiatt kiváltképp jó azok számára, akik rendkívül érzékenyek a glükózra.

Mellékhatások:

A borkősavnak azonban mellékhatásai is vannak, ezért figyelni kell a bevitt mennyiségre, mivel a következő mellékhatások léphetnek fel:

1. Emésztési problémák:

A borkősav hosszútávon negatív hatással lehet az emésztésre, ha nem figyelnek oda a fogyasztására. Hirtelen hányingert, alhasi fájdalmat, gyulladást és gyomorfertőzést idézhet elő. 

2. Túlevés:

Egy másik probléma a túlevés lehet. Habár ezt még nem bizonyították a túlevés egy lehetséges mellékhatás, amely akkor jelentkezik, ha túl sok borkősavat fogyasztott.

Felhasználása:

A borkősavat számtalan módon lehet felhasználni. Ez egy természetes konzerválószer, amelyet gyakran használnak a dzsemek és bizonyos gyümölcsös italok (olykor cukorkák) elkészítéséhez is. Gyakran szeretik a különböző gyártók és márkák a borkősavat felhasználni a krémek és más testápolók elkészítéséhez. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!