A csemegekukorica jótékony hatása 10 pontban

1. Vérszegénység:

A kukorica nagy mennyiségben tartalmaz B12-vitamint, vasat és folsavat, amelyek hiánya a vérszegénység kialakulásához vezethet.

2. Csökkenti a koleszterin szintet:

A csemegekukorica oldódó rostokat tartalmaz, amely a vérben zselé-szerű anyaggá válnak. Ez a zselé elnyeli a „rossz” (LDL) koleszterint. A kukorica ezen kívül karotinoidokat és bioflavonoidokat tartalmaz, amely szabályozzák a koleszterinszintet a vérben.

3. Javítja a látást:

A kukoricamag béta-karotint tartalmaz, amely segít az A-vitamin előállításában. Az A-vitamin javítja a látást, míg a karotinoidok csökkentik a makula degeneráció kialakulását.

4. Energiával lát el:

A kukorica keményítőt tartalmaz, amely rendkívüli energiaforrás. Ezért a kukorica sokkal több energiát tartalmaz, mint más zöldségek. Ezért van az, hogy a sportolók is több kukoricát fogyasztanak, mivel így képesek javítani a teljesítményükön.

5. Cukorbetegség:

A kukoricában található B-vitamin szabályozza a protein, lipid és szénhidrát anyagcserét, a benne lévő fitovegyületek pedig az inzulintermelésért felelősek. A csemegekukorica glikémiás indexe 58, ezért kiváló zöldség a cukorbetegek számára. Ezen kívül a kukorica fenolos fitovegyületeket is tartalmaz, amelyek szabályozzák a magas vérnyomást.

6. Egészséges szív- és érrendszer:

Ha omega-3 zsírsavban gazdag táplálékokat fogyaszt, akkor csökkentheti a szívproblémák kialakulását. A csemegekukorica olyan olajat tartalmaz, amelynek rendkívül jó a zsírsav tartalma. Emiatt képes az omega-3 zsírsav eltávolítani a káros zsírsavakat (mint például az LDL-t) a szervezetből, valamint csökkenteni a szívroham kockázatát. Ezen kívül megakadályozza, hogy a koleszterin lerakódjon az artériák falán.

7. Bőr:

A kollagén olyan anyag, amely segít abban, hogy a bőr sima és ránctalan maradjon. A csemegekukorica gazdag kollagénben, valamint A-, C-vitaminban és likopinben, amelyek azért felelősek, hogy a bőr egészséges maradjon. Ezek mind olyan antioxidánsok, amely a bőrt még a Nap káros UV sugaraitól is megvédik.

8. Haj:

A csemegekukoricában E-vitamin található, amely hozzájárul ahhoz, hogy a haj egészséges maradjon: meggátolja a haj töredezését és a haj korai öregedését. Ezen kívül a benne lévő omega-3 és omega-6 zsírsavak felelnek azért, hogy a haj selymes maradjon. A kukorica ezen kívül meggátolja a fejbőr kiszáradását és korpásodását is.

9. Emésztés:

A csemegekukorica sok rostot tartalmaz. Ezek a nem oldódó rostok serkentik az emésztést és meggátolják a székrekedés kialakulását. A kukorica azokra is jó hatással van, akik irritábilis bél-szindrómában szenvednek vagy hasmenésük van.

10. Várandósság alatt:

A csemegekukorica nagy mennyiségben tartalmaz folsavat, amelyet igazából a várandósság ideje alatt írnak fel a nőknek. Emiatt a kukoricát minden terhes nőnek be kéne építenie az étrendjébe. Ha viszont dagad a lába, mindenképp beszéljen az orvosával, mielőtt megváltoztatná az étrendjét.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!