Jó tudni, hogy önmagában az edzés nem elég, mivel a megfelelő étrendre is szükség van ahhoz, hogy a szervezet fitt maradjon. Az ivás szempontjából pedig fontos olyan folyadékot választani, ami nem csak egészséges, de tápláló is. A csokoládés tej pedig ilyen. 

1. Gazdag proteinben:

Ha edzés után csokoládés tejet iszik, a szervezetébe elég proteint juttat, mivel egy csésze tej 8-11 gramm protein tartalmaz. Ha 17-25 gramm proteint szeretne a szervezetébe juttatni, ahhoz körülbelül 500-750 ml csokoládés tejet kell elfogyasztania. Ez gyorsan hatni kezd a szervezetben, helyreállítja a szöveteket és segíti az izmok fejlődését.

A legtöbb ital, amely csokoládéból készült, csak 1-2% tejet tartalmaz. Viszont otthon könnyen készíthet zsírmentes csokoládés italt, ha egyszerűen hozzáad egy kis csokoládészirupot egy egész pohár tejhez. Ez jótékony hatással van a szervezetre, és az edzést is megkönnyíti. A tejben lévő proteinek és a csokoládéban található szénhidrátok jó hatással vannak az egészségre, viszont az ital kalóriamennyiségére figyelnie kell.

A tej proteintartalma hozzájárul ahhoz, hogy az izmok rugalmasak és fittek legyenek.

2. Szénhidrátok:

A csokoládés tej szénhidrátot is tartalmaz, ami jó hatással van az egészségre, különösen, ha sok súlyt emel. A különböző csokoládés tejek különböző mennyiségű szénhidrátot tartalmaznak, valamint a bennük lévő cukor energiával lát el, így keményebben edzhet és jobban is élvezheti az edzést magát. Ha az izomláza van, ettől majd megszűnik a fájdalom, mivel segít a csokoládés tej abban, hogy az izmok maguktól gyógyuljanak.

3. Egészséges ital:

A szakértők szerint mindig fontos egészséges italt fogyasztani rögtön az edzés után, viszont ehhez nem felel meg bármilyen folyadék. A csokoládés tej olyan ital, ami nem csak egészséges, de tele van olyan tápanyagokkal és alacsony a kalóriatartalma. Természetes fontos, hogy megfelelő mennyiséget fogyasszon belőle. Ezáltal növelheti a teljesítményét a következő alkalommal és távol tarthatja az edzésből eredő sérüléseket is.

4. Kalcium:

A csokoládés tejnek elég magas a kalciumtartalma. A kalcium fontos szerepet játszik abban, hogy megerősítse azokat a helyeket, ahol az izmokban a rostok kezdődnek, hogy létrejöjjön az erőkifejtés. Így jön létre az izmok összehúzódása.

5. Regeneráló ital:

A csokoládés tej kiváló regeneráló ital, ezért sok hivatásos sportoló fogyaszt csokoládés tejet edzés közben. Ez újra feltölti őket energiával és gyorsabban is regenerálódnak tőle. A csokoládés tej hatása néhány órán át érezhető, és jobb választás, mint más mesterséges italok.

6. Fejleszti az állóképességet:

Ha szüksége van egy olyan italra, ami fejleszti az állóképességet és segít abban, hogy hosszabb ideig tudjon edzeni, válassza a csokoládés tejet. Ez jó hatással van a szervezetre, valamint erővel és energiával látja el az embert.

7. Erősebbé tesz:

A csokoládés tej hosszútávon erősebbé és egészségesebbé tesz. Ha hetente legalább 3-szor fogyaszt belőle edzés után, tapasztalni fogja a változásokat magán. Nem csak megerősödik ugyanis, de kitartóbb is lesz.

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!