Só nélkül sokféle étel ízetlen marad, ezen kívül pedig az emberi szervezetnek megfelelő mennyiségű nátriumra van szüksége, amelyet a sóból képes felszívni. A normál asztali só azonban rendelkezik különösebb hatásokkal, ezért jobb, ha tengeri sót választ. A Hawaii fekete só ideális azoknak, akik nem csak ízesítésre szeretnék használni a sót, hanem jótékony hatásait is szeretnék kihasználni. A benne található aktív faszén miatt kapja a só fekete színét és különleges ízét. Ezt a sót legtöbbször desszertek és a tenger gyümölcsei elkészítéséhez használják.

1. Nem tartalmaz szennyező anyagokat:

A Hawaii sót (beleértve a feketét is) a Kauai és Molokai szigeteken található tavakból nyerik ki. Ehhez a Nap párologtató erejét használják ki, amely eredményeképp a természetes sókristályok maradnak vissza. Igazából a Hawaii szigetek szigetvilága nagymértékben érintetlen marad a tengeri szennyezéssel és szennyező anyagokkal szemben. Az itteni élet elég lassú és vidékies. Igazából nincs a területnek gyorsan fejlődő ipara, így nem kerülnek vegyi- és mérgező anyagok a tengervízbe. Ezáltal a só friss, szennyezetlen vízből állítható elő, ezért sokkal finomabb, mint az átlagos só.

2. Ásványi anyagokat tartalmaz:

A Hawaii fekete só kinyerésének módja miatt a sóban megőrződnek az elektrolitok és a fontos ásványi anyagok, amelyek jótékony hatással vannak az emberi szervezetre. A sót párologtatással nyerik ki, mely során a víz lassan elpárolog, és csak a sókristályok maradnak vissza. A só 84 százalékban nátrium-kloridból épül fel, valamint 16 féle természetes ásványi anyagot tartalmaz. Ezzel ellentétben ezek az ásványi anyagok nem maradnak meg a sóban az általános sófeldolgozási folyamatok során.

3. Magnéziumot és káliumot tartalmaz:

Az emberi szervezetnek néhány kulcsfontosságú ásványi anyagra van szüksége. Két ilyen ásványi anyag a magnézium és a kálium. A kálium a szív, az izmok és az idegek megfelelő működéséhez létfontosságú. Ha sóval készült vagy sós ételeket fogyaszt, a szervezet több káliumhoz és magnéziumhoz jut. A Hawaii fekete só tele van ezekkel az ásványi anyagokkal, míg az átlagos asztali sóban nem találhatóak meg ezek az anyagok. A tengeri só fogyasztása által pedig a szervezetben az elektrolit egyensúly megmarad.

4. Méregtelenít:

A Hawaii fekete só a kókusz héjából származó aktív faszenet tartalmaz. Azon kívül, hogy különleges ízt kölcsönöz a sónak, még méregtelenít is. Habár a só nem tartalmaz nagy mennyiségű aktív faszenet, mégis a benne található mennyiség hosszú távon jótékony hatással van a szervezetre. A méregtelenítésen kívül ugyanis az aktív faszénről azt mondják, az emésztést is segíti.

5. Kis mennyiségben használható fel:

A Hawaii fekete só egyik hatalmas előnye az átlagos sóval szemben az, hogy erősebb az íze, ezért nem kell sokat felhasználni belőle az ételek elkészítésénél. Így, mivel kevesebb sót használ, elkerülheti az olyan egészségügyi problémák kialakulását, mint a vízelvonás vagy megemelkedett vérnyomás, amely mind a túlzott mennyiségű só fogyasztása miatt alakul ki.

Emellett a Hawaii fekete sóban lévő faszén kellemes, különleges, földes ízvilágot ad a sónak. Ezen kívül rugalmasabb módon használható, mint az átlagos asztali só, mivel az utóbbit általában csak az étel elkészítésének vége felé adják hozzá magához az ételhez, hogy a só ne veszítsen az intenzitásából. A Hawaii só azonban már akkor hozzáadható az ételhez, mikor épp csak elkezdi az elkészítését.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!