Mire használhatjuk a kapor olajat?

1. Serkenti a tejtermelést az újdonsült anyáknál:

A szoptatós anyák számára a kapor olaj kiváló választás lehet. Sok anyánál ugyanis kevés az anyatej-kiválasztás a szoptatási időszak alatt. Ez természetesen eléggé megviselheti mind az anyát, mind a babát. A kapor olaj segítségével azonban nagymértékben növelhető a tejkiválasztás a szoptatós anyáknál. Ezen kívül, ha az anyánál megtorpan az anyatej termelése, a kapor olajjal ez a probléma is megoldható. A kapor olaj eme tulajdonságát tejhajtószer néven ismerik. Az anyatejen élő újszülötteknek gyakran vannak emésztési problémáik és gyakorta puffadnak fel. A kapor olaj azonban segíti az emésztést, ezáltal megszünteti az emésztési zavarokat a babáknál.

2. Fertőtlenítő szer:

A kapor olaj akkor is kiváló választás, ha a sebek vagy horzsolások gyógyulásáról van szó. A kapor olaj fertőtlenítő hatása miatt elég erős ahhoz, hogy meggátolja azt, hogy a mikrobák miatt megromoljanak az ételek. Ha kapor olajat fogyaszt, akkor megakadályozhatja, hogy a húgyutakat, veséket és a végbelet bakteriális fertőzés érje. Az elfogyasztott mennyiséget azonban fontos pontosan kimérni, és fogyasztás előtt átbeszélni mindezt egy aromaterápiában jártas specialistával. Azok, akik aktív életet folytatnak (például sportolnak vagy futnak), hajlamosabbak a különböző vágásokra és horzsolásokra. Ezért érdemes a táskába tenni egy kis kapor olajat, ami jól jön, ha megsérülne. Csak hígítsa fel az olajat vízzel vagy más hordozóolajjal, majd óvatosan vigye fel a keveréket a sebre vagy a vágásra. Az olaj szinte azonnal begyógyítja a sérült testfelületet.

3. Kiváló stressz ellen:

A kapor olaj kiváló nyugtató. Ha szeretné enyhíteni a felgyülemlett stresszt és szorongást, akkor szórjon néhány csepp kapor olajat a párnájára, vagy illatosítsa be vele a félhomályban lévő szobát, majd lélegezze be jó mélyen az olaj illatát. A kapor olaj nyugtató hatása képes arra, hogy akár az éppen hiperaktív módon működő agy is megnyugodjon. Egyre azonban mindig figyeljen: ne vigye fel közvetlenül az olajat a fejbőrére, amikor a stresszhez köthető fejfájástól szeretne megszabadulni. Inkább keverje össze citrusos olajokkal vagy bármilyen más illóolajjal, mint például szerecsendió- vagy bergamot illóolajjal.

4. Egészséges gyomor:

A kapor olaj még a gyomorra is jó hatással van. Ez az olaj minden lehetséges módon óvja a gyomor épségét: szabályozza az emésztőnedvek és epe normális kiválasztását és karban tartja a gyomor állapotát. Ha kissé fáj a gyomra, akkor fogyasszon egy kis kapor olajat, amellyel megszüntetheti ezt a problémát, főleg, ha a gyomorfájás még csak a kezdeti szakaszában van. Ha az olajat rendszeresen, és mérsékelt mennyiségben fogyasztja, akkor elősegítheti a gyomor fertőtlenítését, főleg akkor, ha koszos víz vagy nem tiszta étel miatti fertőzés gyanúja áll fenn. Végül, de nem utolsósorban, a fekélyek kialakulása elég gyakori azoknál, akik rendszertelenül táplálkoznak, vagy nem isznak elegendő vizet. A kapor olaj azonban jótékony hatással van ezekre a problémákra is.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!