Alább olvashat tehát a kókuszcukor pozitív hatásairól:

2. oldal: További jótékony hatások

21. Azonnali energiával lát el:

Ha gyengének vagy letargikusnak érzi magát, akkor csak kapjon be egy kis darab kókuszcukrot, így azonnali energiához juttathatja a szervezetét. A legjobb az a kókuszcukorban, hogy fokozatosan szívódik fel a szervezetben, nem úgy, mint a kristálycukor. Ez azt jelenti, hogy a vércukor szintje nem azonnal emelkedik meg.

22. Szabályozza a máj működését:

A máj egyik legfontosabb funkciói közé tartozik az, hogy megszabadítja a szervezetet a káros méreganyagoktól és más salakanyagoktól. Mivel a kókuszcukor természetesen tisztítja meg a szervezetet, ezáltal csökkenti a máj megterhelését és méregteleníti is ugyanakkor, ezáltal szabályozza a működését.

23. Enyhíti a menstruáció előtti tünetek:

Ha minden nap megeszik egy kis darab kókuszcukrot, akkor enyhítheti a menstruációt megelőző tüneteket (PMS). Ez a probléma az ingadozó hormonszint miatt lép fel, a cukorral viszont enyhíthető, mivel az stimulálja az endorfin-termelést, amelyet „boldogság hormonként” ismerünk. Ez ellazítja a szervezetet, és biztosítja, hogy jól érezze magát a bőrében.

24. Erősíti az immunrendszert:

Mivel gazdag a különböző vitaminokban, antioxidánsokban és más tápanyagokban, ezért a kókuszcukor azonnali módon erősíti az immunrendszert. Mivel biztosítja, hogy az immunrendszer egészséges maradjon, ezáltal meggátolja a különböző fertőzések, problémák és betegségek kialakulását. A kókuszcukor gazdag cinkben és szelénben, amely megakadályozzák az oxidatív stressz okozta szabadgyökös károk kialakulását.

25. Kezelhető vele a krónikus köhögés:

Mint már korábban említettük, a kókuszcukor számtalan módon hat jótékonyan a légzőszervekre. Kezelhető vele például a krónikus köhögés. Lágyítja és puhítja a torok lágyszöveteit, így csökkenti a torok irritációját. Az ajurvédikus gyógyászat szerint a tüdőket melegen tartja, és kitágítja a légcsövet.

26. Kelezhetőek vele a húgyúti problémák:

A kókuszcukor természetes vizelethajtó szer. Mivel serkenti a vizelet-kiválasztást, ezért rendkívül jó hatással van azokra, akik pontosan ilyen problémával küszködnek. A kókuszcukor csökkenti a hólyag gyulladását is. A szakértők szerint a kókuszcukros tejjel kezelhetőek a húgyúti problémák és serkenthető a vizelet-kiválasztás.

27. Kezelhető vele a csuklás:

A sokat csuklik, akkor próbálja ki a kókuszcukrot. Ehhez keverje össze a cukrot szárított, őrölt gyömbérrel. A szakértők szerint a keveréket egy pohár meleg vízbe keverve igya meg, ezáltal enyhítheti a csuklást. A mennyiségekről: 3 gramm kókuszcukorhoz 500 mg őrölt gyömbér szükséges.

28. Nyugtatja a gyomrot:

Mint már fentebb említettük, a kókuszcukor segít fenntartani a megfelelő testhőmérsékletet, ezáltal nyugtatja a gyomrot is. A szakértők szerint érdemes egy közepes nagyságú cukordarabot elfogyasztani, különösen nyáron.

29. Javítja a sperma minőségét és serkenti a sperma-termelést:

Az ajurvédikus gyógyászat szerint a kókuszcukor fogyasztásával javítható a sperma minősége, illetve serkenthető a sperma-termelés. Ezen kívül a szervezet is megerősödik, és kevesebbszer alakulnak ki húgyúti problémák a férfiaknál.

30. Segíti a vas felszívódását:

Mivel gazdag vasban, ezért érdemes a kókuszcukrot olyan táplálékokkal fogyasztani, amelyek gazdagok C-vitaminban, ezáltal serkenthető a vas felszívódása a szervezetben. A szakértők szerint a kókuszcukrot ezért érdemes citrusos gyümölcsökkel, guavával, stb. fogyasztani. Ha a vas megfelelően szívódik fel, akkor a haj is egészséges, erős és ragyogó marad.

Fontos:

1.    Aki cukorbeteg vagy fekélyes vastagbélgyulladása van, ne fogyasszon kókuszcukrot.

2.    Ha túl sok kókuszcukrot fogyaszt, akkor ingadozhat a vércukor szintje, amely hatással van a hasnyálmirigy működésére és az inzulintermelésre. A vércukor ingadozása befolyásolhatja a különböző szervek működését, például a szemét, szívét, vesékét, stb.

3.    Mielőtt fogyasztani kezdené a kókuszcukrot, mindenképp beszéljen az orvosával, mekkora adagot fogyaszthat belőle (ez függ az egészségi állapotától, korától és szükségleteitől).

4.    Mindig vásároljon olyan kókuszcukrot, amelyet minőségi, bio kókuszból állítottak elő.

5.    Habár a kókuszcukorral hatékonyan lehet fogyni, ha túl sokat fogyaszt belőle, akkor könnyen meghízhat, mivel a kókuszcukornak magas a kalóriatartalma (olyan 4 kCal grammonként). Ezért a cukorbetegeknek és a fogyókúrázóknak először beszélniük kellene egy étrendspecialistával, mielőtt fogyasztani kezdik. Ezáltal biztos csak annyit fog elfogyasztani a cukorból, amennyire a szervezetének tényleg szüksége van.

6.    Mindig bizonyosodjon meg róla, hogy a kókuszcukrot légmentesen zárható tárolóban tartja, száraz, hűvös, sötét helyen.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!