A kókuszcukorról kevesen tudják, hogy egészségesebb és több tápanyagot tartalmaz, mint az átlagos cukor.

A kókuszcukor alapjába véve a kókuszpálma kiszáradt nedve. Drágább, de egészségesebb is, mint a normál cukor. Olyan ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek sokkal egészségesebbek a mesterséges édesítőknél.

1. Tápanyagtartalom:

A kókuszcukor tartalmazza a legtöbb tápanyagot, amelyet a fa nedve is. Nyomokban kálium, magnézium, kalcium, cink, foszfor és más ásványi anyagok találhatóak meg benne. A kókuszcukor fitovegyületeket, flavonoidokat és antioxidánsokat is tartalmaz.

2. Javítja a kedvet:

A kókuszcukor olyan speciális B-vitamint tartalmaz, amelyet inosztizolnak nevezünk (vagy B8-vitaminnak). Ezzel az anyaggal kezelhető a depresszió és javítható a kedv is. Az inosztizol enyhíti a pánikbetegséget, a depressziót és az OCDC-t is.

3. Glikémiás hatása:

A kókuszcukor nem emeli meg a vércukor szintet, vagyis alacsony a glikémiás indexe. A kókuszcukor nem okoz problémát a cukorbetegeknél és azoknál, akiknek magas a vércukor szintjük.

4. Alacsony fruktóz szint:

A fruktóz általában átalakítja a cukrot zsírrá, a máj pedig azért felel, hogy lebontsa ezt a vegyületet. A magas fruktózszint magas triglicerid szinthez vezethet, amely a fruktóz bomlása miatt alakul ki. A magas fruktóz fogyasztás pedig olyan problémák és betegségek kialakulásához vezethet, mint például az elhízás.

5. Gyulladásgátló:

A kókuszcukor gazdag fitovegyületekben, mint például polifenolokban és flavonoidokban. Ezek mind gyulladásgátló hatásúak, és enyhítik a légutak gyulladását. Ezen kívül enyhítik az olyan gyulladásos betegségeket is, mint az ízületi gyulladás.

6. Serkenti az emésztést:

A kókuszcukor, mint a legtöbb természetes táplálék, sok rostot tartalmaz. A rost jó hatással van az emésztésre, mivel segít abban, hogy a táplálék átjusson a beleken. A rosttal megszüntethető a székrekedés és a felfúvódás is.

7. Csökkenti a koleszterinszintet:

A kókuszcukornak alacsony a glikémiás hatása, több ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, és egészségesebb, mint a normál cukor. Rosttartalma miatt kiválóan megszabadít a „rossz” koleszterintől is.

8. Gazdag antioxidánsokban:

A kókuszcukor gazdag antioxidánsokban, amelyek elpusztítják a szabadgyököket a szervezetben és meggátolják a rák kialakulását. Az antioxidánsok megvédik a szervezetet az oxidatív stressztől, így pozitív hatással vannak a szervezetre.

9. Megakadályozza a vérszegénység kialakulását:

A vérszegénységet a vashiány okozza a szervezetben. A kókuszcukor azonban nagy mennyiségű vasat tartalmaz, így megakadályozza ennek a problémának a kialakulását is. A vas a vérkeringést számára szükséges.

10. Környezet-barát:

A kókusznedv-cukor a legfenntarthatóbb édesítőszer a világon. A kókuszcukor nem tartalmaz olyan mesterséges anyagokat, amelyeket akár vegyszerekkel is kezelhettek. Kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, és sokkal egészségesebb, valamint jobb választás a normál cukornál.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!