A kukoricaolajat a kukoricacsírából vonják ki. A kukoricaolaj népszerű számtalan országban, mivel jó hatással van az egészségre.

1. Természetes bőrápoló-szer:

A kukoricaolaj bőrápoló anyag, mivel visszatartja a vizet és meggátolja, hogy a bőr kiszáradjon. A kukoricatej hatékony otthoni anyag, mellyel a száraz és hámló bőr is kezelhető.

2. Száraz haj:

A kukoricaolaj lágyítja a hajat és a bőrt, valamint megakadályozza, hogy a haj szárazzá és durvává váljon. Otthon hajápoló-szerként is használhatja, így a haja még szebb és fényesebb lesz.

3. Erősíti az immunrendszert:

A kukoricaolaj alfa-tokoferolt tartalmaz, amely egy olyan E-vitamin fajta, mely erősíti az immunrendszert.

4. Vérnyomáscsökkentő:

Egy patkányokon végzett tanulmány szerint a kukoricaolaj fogyasztásával csökkenthető a vérnyomás. A linolénsav csökkenti a vérnyomást, a kukoricaolaj pedig nagy mennyiségben tartalmaz ilyen savat.

5. Antioxidáns:

A kukoricaolaj hatékony antioxidáns, mivel alfa-tokoferolt tartalmaz, amely elpusztítja a szabadgyököket a szervezetben.

6. Csökkenti a koleszterinszintet:

A kukoricaolaj csökkenti a koleszterinszintet is. Mivel fitoszterolokat tartalmaz, csökkenti a táplálkozás során felvett koleszterin mennyiségét. Ezek a fitoszterolok csökkentik az LDL (vagyis „rossz” koleszterin) mennyiségét is a vérben.

7. Egészséges szív:

A kukoricaolaj csökkenti a koleszterin felszívódását és az LDL koleszterin mennyiségét. Mivel segít abban, hogy az artériákban ne rakódjon le koleszterin, így véd a szívproblémáktól is. A kukoricaolaj gazdag politelítetlen zsírsavakban, amelyek különösen jók azok számára, akik valamilyen szívproblémával küzdenek. 

8. Gombaölő:

A kukoricaolaj hatékony gombaölő-szer. A kertben használva például megszünteti a gombák növekedését.

9. Vizelethajtó- és gyógyítószer:

A kukoricaolaj hatékony vizelethajtó- és gyógyítószer. Fő szerepet játszik például a sebek gyógyításában.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!