A mandulatej

1. Fogyás:

A mandulatej fogyasztható a krémes tej helyett is, mivel az előbbi csak 60 kalóriát tartalmaz, míg az utóbbi 146 kalóriát. Ezáltal a mandulatej segíti a fogyást és a súly szabályozását.

Miért fogyasszunk rendszeresen mandulatejet?

2. Szép bőr:

A mandulatej fogyasztása pozitív hatással van a bőrre, mivel a tej a legtisztább formában tartalmaz E-vitamint. Ezt a vitamint aktív hozzávalóként használják a legtöbb bőrápoló termékben, így a mandulatejben is hozzájárul a bőr egészségének fenntartásához, mivel a bőrt belülről erősíti meg. Így az természetes módon marad ragyogó és szép.

3. Öregedésgátló:

Az öregedés jelei nem csak a ráncokkal és a fakó arcbőrrel jelennek meg, de azzal is, hogy csökken az immunitás és nőnek az ortopédiai gondok. A mandulatej azonban gazdag antioxidánsokban, amelyek aktív módon szabadítanak meg a szabadgyököktől. Alapjába véve a szabadgyökök felelősek a korai öregedésért. A mandulatej azonban öregedésgátló hatású, és megállítja a felgyorsult korai öregedést.

4. Rákellenes hatású:

Az antioxidánsok az egyetlen anyagok, amelyekkel szabályozható a szabadgyökök kialakulása az emberi szervezetben. A mandulatej pedig nagymértékben egészséges antioxidánsokkal látja el a szervezetet. A szabadgyökök beleavatkoznak a normális sejtnövekedésbe, így rák kialakulásához vezethetnek. A mandulatejjel viszont, ami friss antioxidánsokat tartalmaz, kimoshatóak ezek a rákokozó szabadgyökök és méreganyagok a szervezetből.

5. Szívbarát anyag:

A mandulatej még nyomokban sem tartalmaz LDL-t („rossz koleszterint”). Mivel növeli a szervezet oxigénellátását, ezért segít abban, hogy a szív is egészséges maradjon. Így kisebb eséllyel alakul ki szívroham, magas vérnyomás vagy más szív- és érrendszeri betegség.

6. Erősebb csontok:

A mandulatej nagyon gazdag kalciumban, és a kalcium beépülését segítő magnéziumban. Ezektől az ásványi anyagoktól erősebbek lesznek a csontok, így a mandulatej közvetlenül felveszi a harcot a csontkárosodásos problémákkal.

7. Vércukor szint:

A mandulatej nem tartalmaz laktózt, ezért kiváló választás a cukorbetegek számára. Ezen kívül csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát az egészséges embereknél, mivel nagyon alacsony a szénhidrát tartalma.

8. Serkenti az emésztést és az anyagcserét:

A mandulatej kis nyomokban rostot tartalmaz. A rost segíti az emésztést, így a mandulatejjel nagymértékben enyhíthetőek az emésztési problémák. Ha jobb az emésztést, akkor az egészségtelen és káros méreganyagok is könnyebben távozhatnak a szervezetből. Ezáltal az anyagcsere is javul.

9. Jobb fizikai erőnlét:

A mandulatej gazdag izomépítő proteinekben. A proteinek hozzájárulnak az izmok egészségének fenntartásában, mivel helyreállítják a károsodott szöveteket és ínszalagokat. Emiatt értékes és tápláló ital a sportolók számára. Ha egészségesebbek az izmok, kisebb az esélye a sérüléseknek is, így a mandulatej hozzájárul a jobb fizikai erőnléthez is.

10. Mentális figyelem:

A mandulatej gazdag káliumban, ami segíti az elektrolitok felépítését a szervezetben. Ezek az elektrolitok javítják a memóriát, méghozzá természetes módon.

A mandulatej ezen kívül jó hatással van a hajra és a körmökre is, mivel megerősíti és fényesebbé is teszi őket.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!