A resveratrol az egyik természetben megtalálható anyag, amely jótékony hatással van az emberi egészségre. Antioxidáns és gyulladáscsökkentő, a legtöbb krónikus megbetegedés ellen hatékony gyógymód. 

Kutatások bizonyítják, hogy a resveratrol a muslincáktól kezdve az egereken át az emberekig meghosszabbítja az életet. Az anyagot először méheken tesztelték, és 33-38%-os élettartam hosszabbodást tapasztaltak náluk, csupán étkezési szokásaik megváltozása miatt. Kevesebb cukrot fogyasztottak, táplálékuk származását is jobban megfigyelték, így kevesebb káros anyagot juttattak szervezetükbe. 

A szőlő héjában, az áfonyában, a meggyben, a cseresznyében, a vörösborban, a vörös mustban, a faeperben rengeteg resveratrol van.

A resveratrol csökkenti a szervezet cukor igényét és javítja a glükóz anyagcserét, így elkerülhető vele a súlygyarapodás.  

A resveratrol erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, meggátolja a szabadgyökök káros hatását stresszes időszakokban. 

Kalória bevitel csökkentő hatással is rendelkezik, az inzulin anyagcsere megváltoztatásával a szervezetnek kisebb lesz a cukor igénye. A kevesebb cukor bevitele és a gyorsabb anyagcsere folyamatok miatt a testsúly jobban kordában tartható, meggátolható a súlygyarapodás. A szakértők napi 50-400 mg resveratrol étrend-kiegészítő fogyasztását ajánlják az optimális hatás érdekében. 

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!