Rooibos tea

1. Csökkenti a rák kialakulásának kockázatát:

A Rooibos tea megakadályozza és lelassítja a nyelőcsőrák kialakulását. A kutatók szerint a hagyományos Rooibos sokkal hatékonyabb, mint a zöld Rooibos, ha a rák megelőzéséről van szó. Mivel fenolos vegyületeket tartalmaz, a tea számtalan olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyekkel felveszi a harcot a rákkal. A tea fogyasztásával, amely antioxidánsokat tartalmat, csökkenthető a rák kialakulásának kockázata.

A Rooibos tea ízesíthető tejjel, cukorral, citrommal, mézzel, stb., így igazán finom lesz az íze. Népszerűsége azonban nem csak az íze miatt nő, hanem azért is, mert köztudottan jó hatással van az egészségre is.

2. Késlelteti az öregedést:

A Rooibos tea fogyasztásával fiatalos és energikus maradhat. Az öregedést nem lehet megakadályozni, viszont késleltetni igen. Mivel a tea antioxidánsokat tartalmaz, így segít abban, hogy fiatalos maradjon.

3. Erősíti az immunrendszert:

A Rooibos tea nagy mennyiségben tartalmaz C- és E-vitamint, valamint olyan antioxidánsokat, mint az aszpalatin, krómium és notofagin. Koffein-mentes és alacsony a tannin szintje, emiatt erősíti az immunrendszert és hozzájárul ahhoz, hogy aktívabb maradjon.

4. Köszvény:

Ezzel a teával hatékonyan kezelhető a köszvény. A köszvényt gyulladás okozza, és mivel a Rooibos tea antioxidánsokat tartalmaz, amelyek természetes gyulladáscsökkentőek, a tea jó hatással van erre a problémára.

5. Leégés:

Ha a bőrt túl sok ideig éri napfény, az könnyen károsodhat, ami az egészségre is veszélyt jelent. A leégés után fogyasszon sok Rooibos teát, mivel a tea antioxidáns tulajdonságai vitalizálják a vérkeringést, így serkentik az új sejtek növekedését, valamint helyreállítják a károsodott bőrt.

6. Sebek kezelése:

Az antioxidánsok egyik legfontosabb hatása a bőrre, hogy minimalizálja a sérült szövetek megjelenését. A Rooibos teában számos antioxidáns található, amelyek serkentik a vérkeringést a bőrben, így gyorsabban gyógyulnak a sérült szövetek és könnyebben alakulnak ki az új sejtek.

7. Idegesség:

A teában olyan fenolos vegyületek is találhatóak, mint a flavon, stb., amelyek rendkívül jó hatással vannak az egészségre. A Rooibos tea enyhíti az idegességet, depressziót és szorongást, valamint jó hatással van az emésztésre is.

8. Asztma és allergia:

Manapság a hagyományos gyógyászat ezt a teát használja számos betegség kelezéséhez, mint például az asztma, allergia, bőrproblémák, stb. Ha allergiás vagy asztmás, ezzel a teával mellékhatások nélkül csökkenthetőek a tünetek.

9. Oxidatív stressz:

A Rooibos tea antioxidánsokat tartalmaz, amely felveszik a harcot az oxidatív stresszel és a szabadgyökökkel. A tea gazdag C- és E-vitaminban is, amelyek megszabadítanak a szabadgyököktől, valamint a levegőszennyezés, túlzott alkoholfogyasztás vagy cigarettázás általi gyulladástól.

10. Egészséges haj:

A zöld Rooibos tea fogyasztása rendkívül jó hatással van a haj egészségére. A meleg teát akár a hajára is felviheti, csak hagyja fent egy órán át, majd mossa le a megfelelő hatás elérése érdekében. A teától a fejbőr egészséges lesz, valamint a tea a hajhullást is megakadályozza.

11. Mentális stressz:

A növekvő stressz egyre elviselhetetlenebbé teszi a mindennapi életet, ezért sokan fordulnak a cigarettához vagy az alkoholhoz. A Rooibos teával azonban leszokhat az alkoholról és a cigarettáról is, mivel a tea segít abban, hogy nyugodt maradjon.

12. Szívproblémák:

A kutatások szerint a Rooibos tea gazdag E-vitaminban és más antioxidánsokban, amelyek segítenek a szívproblémák megelőzésében. A tea serkenti a vérkeringést és megfelelő mennyiségű oxigént juttat a sejtekhez. Ezáltal a tea segítségével csökkentheti a szívroham és az agyvérzés kockázatát.

13. Máj- és légzési problémák:

A kutatások szerint a Rooibos tea revitalizálja a májszöveteket, valamint megakadályozza a májbetegségek kialakulását, és hatékonyan kezelhetőek vele az olyan légzési problémák, mint az asztma.

14. Felveszi a harcot a HIV vírussal:

A kutatások kimutatták, hogy a Rooibos tea kivonat speciális rák-ellenes antitesteket termel. Ezáltal megerősíti az immunrendszert a rák, allergia, AIDS, reumás ízületi gyulladás és más betegségekkel szemben. Ezen kívül még a DNS károsodástól is megvéd.

15. Fogszuvasodás:

A Rooibos tea megakadályozza a fogszuvasodás kialakulását, mivel gátolja azoknak a baktériumoknak a fejlődését, amelyek a fogkő kialakulásához vezetnek.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!