Magas a telített zsírsav tartalma, de ez nem „rossz” a szervezetnek. Külsőleg és belsőleg is használható.

Felépíti az immunrendszert

A szűz kókuszolaj első és legfontosabb pozitív tulajdonsága, hogy  a laurinsav tartalma révén,  erősíti az immunrendszert. Antibakteriális, gombaölő és gyulladás gátló tulajdonságai vannak.

Olyan speciális savakat tartalmaz, mint a laurinsav, amely valójában jó hatással van az egészségre. Az anyatej laurinsav tartalma is magas. A laurinsav a baktériumokat és a vírusokat képes elpusztítani. A szűz kókuszolaj pozitív tulajdonságai miatt különösen népszerű Indiában.

Támogatja a szívet

Egy Srí Lanka-i tanulmány szerint a szívrohamok száma nőtt, mióta kevesebb kókuszolajat fogyasztanak az emberek. A szűz kókuszolajban található telített zsírsavak csökkentik a „rossz” koleszterol szintet és csökkentik a szívbetegségek és a szívroham kockázatát.

Kezelhető vele a pajzsmirigy-alulműködés

A kutatások azt bizonyítják, hogy a szűz kókuszolaj fogyasztásával kezelhető a pajzsmirigy-alulműködés.

Segít a fogyásban

A szűz kókuszolaj zsírsav láncai a szervezet energiatermelésében vesznek részt. Ezek közepes hosszúságú zsírsavláncok, amik jól emészthető kiváló energiaforrások. A szervezet azonban csak kis mennyiségben tárolja zsírként, ezért segít a fogyásban, mivel diéta idején energiával látja el a szervezetet.

Segít a bőrgyulladás és a fertőzések kezelésében

Ha sérülésekre viszik fel, a szűz kókuszolaj megakadályozza a fertőzések terjedését, továbbá a bőrproblémák kezelésében is segítséget nyújt.

Segíti a sebgyógyulást

A kisebb vágások és sebek jól kezelhetőek szűz kókuszolajjal.

Segít megszabadulni a narancsbőrtől

A narancsbőr nem csak a terhesség során alakulhat ki, de a túlzott hízás vagy fogyás következtében is. A szűz kókuszolaj azonban segít megszabadulni a narancsbőrtől, csak rendszeresen masszírozzuk be vele az érintett területet.

A szűz kókuszolaj hatása a bőrre

A bőrbe masszírozva más krémekkel és testápolókkal, a kókuszolaj nagyon hasznos a száraz bőr problémák kezelésében. Az ekcéma, a pikkelysömör és más bőrproblémák is kezelhetőek vele.

A szűz kókuszolaj hatása a hajra

A szűz kókuszolaj erősíti a hajgyökereket. Samponozás előtt masszírozzon egy kis kókuszolajat a fejbőrébe, így simább lesz a haja. A fényes és erős hajért akár a forró olajos masszázst is kipróbálhatja, amitől a haj gyorsabban is nő.

Támogatja az emésztőrendszert

A megfelelő adagban fogyasztott szűz kókuszolaj megszabadít a bélproblémáktól, és serkenti az emésztést.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!