A wasabi por és krém elég népszerű a legtöbb amerikai boltban, azonban ezeket néha nem igazi wasabiból készítik. Gyakran az eladott termék nagyon gyenge minőségű.

1. Fogyás:

A wasabi kevés kalóriát tartalmaz, és gyakran készítik el borsóval. Ugyanakkor ezért megfelelő táplálék azok számára, akik fogyni szeretnének. Kiválóan helyettesítheti a más, magas kalóriaértékű rágcsálnivalókat, és olyan tápanyagokat tartalmaz, amely táplálják a szervezetet.

2. Egészséges emésztés:

A wasabi jó hatással van az emésztésre is. Felveszi ugyanis a harcot a káros méreganyagokkal, valamint megtisztítja a beleket. Mivel gazdag rostban, ezért megakadályozza a székrekedés, puffadás, stb. kialakulását.

3. Egészséges szív:

A wasabi segít abban is, hogy a szív egészséges maradjon. Csökkenti a szívroham kockázatát, mivel meggátolja vérlemezkék felhalmozódását és „összeragadását”, amely akár káros is lehet.

4. Megakadályozza a rák kialakulását és erősíti az immunrendszert:

A wasabi közel áll az olyan zöldségekhez, mint a brokkoli és a káposzta, mivel olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a máj egészségéhez. Ezek a vegyületek hatékonyan semlegesítik azokat a méreganyagokat, amely egy idő után rák kialakulásához vezethetnek.

A tanulmányok szerint a wasabi erősíti az immunrendszert és szabályozza a rákos hatásokat.

5. Természetes fertőtlenítő:

A wasabi természetes fertőtlenítőként is használható, mivel felveszi a harcot a gyomorvégi baktériumokkal, így akadályozva meg a fertőzés kialakulását.

6. Ízületi gyulladás:

A wasabi gyulladásgátló hatásai miatt enyhíti az ízületi fájdalmakat. A benne lévő izotiocianátok ugyanis csökkentik a bélproblémák és az asztma kialakulásának kockázatát.

7. Fiatalosabbá tesz:

A wasabi szulfinilt tartalmaz, amely felveszi a harcot az öregedéssel és segít abban, hogy a bőr szép és ragyogó maradjon. A szulfinil egy olyan erős antioyidáns, amely csökkenti a reaktív oxigén mennyiségét a szervezetben. Ezen kívül a wasabi meggátolja a rák kialakulását és lassítja az öregedést.

8. Vérkeringés:

A wasabi serkenti a vérkeringést is. Meggátolja a vérrögök összecsomósodását, ezáltal az agyvérzés kialakulását is. Vérkeringésre való hatása miatt pedig a bőr puha és szép marad tőle.

9. Megfázás és allergia:

A wasabi fogyasztásával megakadályozható a megfázás és allergia kialakulása, mivel a wasabi elpusztítja a baktériumokat és a megfázásért felelős patogéneket, amelyek sokszor megfertőzik a légzőszerveket.

10. Ételmérgezés:

A wasabi meggátolja az ételmérgezést, mivel semlegesíti a penész spórákat. A szakértők szerint érdemes az ételhez egy kis wasabit tenni, így az lassabban romlik meg.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!