Akár salátaként fogyasztja, akár curryt készít, a különböző zöldségek együttes fogyasztása hihetetlen hatással van szervezetére. A legjobb hatást úgy fejtik ki, ha lepréseli őket és levüket rendszeresen fogyasztja. 

Tudta, hogy egy felnőttnek napi legalább két pohár zöldséglére van szüksége? Így könnyedén és ízletesen látja el szervezetét a szükséges vitaminokkal és tápanyagokkal. 

Bármelyik zöldség préselhető, csak győződjön meg róla, hogy teljesen tiszták, és préselés előtt vágja fel apróbb darabokra, így megkönnyítve a lé kinyerését.

Íme, a zöldséglé fogyasztásának pozitív hatásai:

Tápanyagok

Könnyedén biztosítja a szervezete számára szükséges napi 5 adag zöldséget csupán egy pohárnyi zöldséglével. Fogyasztásával szervezetét azonnal ellátja az egészségéhez szükséges tápanyagokkal és vitaminokkal. 

Tápanyag felszívás 

Folyadékként fogyasztva szervezete könnyebben felszívja a tápanyagokat és vitaminokat, míg szilárd formában fogyasztva szervezetének szét kell választania a tápanyagokat a rostanyagoktól. Ez időigényes, és amennyiben nem rágta meg rendesen az ételt, vagy emésztőrendszere gyenge, problematikus folyamat. Amennyiben mindenképpen biztosítani akarja szervezete vitaminellátását, fogyasszon friss zöldséglevet. 

Egyszerű megoldás  

A zöldséglevek fogyasztása a vitaminszükséglet biztosításának egyszerű megoldása, hiszen különben azonos mennyiségű vitamin és tápanyag elfogyasztásához egész nap zöldségeket kellene rágcsálni. Tegye mindennapjai részévé a friss zöldséglevek fogyasztását, lehetőség szerint reggelire. 

Hidratálás

Szervezete hidratált marad, hiszen a zöldségek víztartalma miatt elegendő folyadékkal látja el. 

Természetes 

A vitaminnal dúsított italokat minden boltban megtalálhatja, ám miért fogyasztana üveges, előre csomagolt zöldséglevet, amikor természetes formában, frissen is elfogyaszthatja őket? A frissen préselt zöldséglevek nagy mennyiségű vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. 

A zöldséglevek fogyasztása szépségápolási tulajdonságokkal is bír, íme, a legfontosabbak: 

Hajnövekedés

A spenót, cékla, sárgarépa, és hagyma mind hajnövekedést serkentő hatású. Zöldségléként fogyasztva garantálhatja vele haja gyorsabb növekedését. 

Hajhullás

A sötétzöld leveles zöldségek, a keresztesvirágúak, és a paprikafélék hajhullás elleni tulajdonsággal is rendelkeznek, fogyasztásukkal hajhullását azonnal orvosolhatja. 

Pattanások

A tökfélék, a brokkoli, az édesburgonya, a répafélék hihetetlen pozitív hatással vannak bőrére. A narancssárga színű zöldségek fogyasztása magas antioxidáns és C-vitamin tartalmuk miatt tisztán tartja bőrét és meggátolja a pattanások és mitesszerek kialakulását. 

Ragyogó bőr

A zöldséglevek ragyogóvá és egészségessé varázsolják bőrét, főképp, ha paradicsomból, burgonyából, fejes káposztából, répából, vagy retekből készíti őket. 

Ráncok

Magas C-vitamin tartalmának köszönhetően a brokkoli, a paprikafélék, a karfiol, és a paradicsom, E-vitamin tartalma miatt a fehérrépa zöldje, valamint a szelént tartalmazó zöldségek megakadályozzák a ráncok és szarkalábak kialakulását. 

Amennyiben meggyőzték a fenti jó tulajdonságok, kezdje el ön is a zöldségek préselését és fogyasztását.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!