Alább található az ananász fogyasztásának 11 jótékony hatása az egészségre

1. Szuperhajtású lúgosító étel 

Míg az ananász maga egy savas központú gyümölcs, emésztéskor szuperhatásos lúgosító hatással rendelkeznek. Azzal, hogy növeli a szervezetének lúgosodását olyan környezetet teremthet elő, amelyben a bacilusok,baktériumok és betegségek nem tudnak terjedni, ezzel egyidőben pedig löketet ad az egészség és energiaszintnek. 

2. Telis tele van C-vitaminnal

Már egy bögre ananász az ajánlott napi C-vitamin bevitelnek a 131%-át tartalmazza, ami azt jelenti, hogy mind az immundrendszere, mind a bőre sugározni fog az életerőtől. A C-vitamin egy erőteljes antioxidáns, ami segít harcolni a szabad gyökök képződése ellen, amik rákot okozhatnak. Emellett stimulálja a fehérvérsejtek képződését, amik a szervezet legerősebb katonái a bacilusok, baktériumok és betegségek ellen. 

3. Elképesztő hatása van az emésztőrendszer egészségére 

A rossz emésztés kézzelfogható bizonyítékai a szorulás, a hasmenés, a fekélyek, a puffadás, a hasfájás, a tápanyagok nem megfelelő felszívódása és az olyan betegségek, mint a irritábilis bél szindróma.  Az ananász segíthet megtámadni ezeket, mivel olyan oldható és nem feloldható rostokat tartalmaz, amik segítenek a szervezetet megtisztítani a szervezetet a méreganyagoktól és segít a szervezetet visszabillenteni az emésztőrendszert  a tökéletes működés útjára. Az ananász emellett tartalmaz egy egyedülálló enzimet a bromelaint, ami természetes húspuhítóként működik és segít kisebb darabokra törni a fehérjét a zsírokat a belekben. Ez ugyanaz az enzim, ami a szúrós, bizsergető érzést okozza a nyelven az ananász fogyasztásakor. 

4. Segít a csontokat erősnek és egészségesnek megőrizni

Az ananász kiváló forrása a mangán nevű ásványianyagnak, ami nagyon fontos, hogy segít megtartani a csont tömörségét és elősegíti az optimális növekedést és gyógyulást. Egy egész ananász az ajánlott napi bevitelnek a 720%-át tartalmazza, ami tökéletes nassolnivalóvá teszi a fogak és csontok érdekében. Ezen statisztikák miatt nyilvánvaló, hogy az ananászt miért tartják ennek az értékes ásványianyagnak az egyik legfontosabb forrásaként számon, az összes többi étellel szemben. 

5. Erősíti az ínyt

Az ananászt gyakran használják természetes gyógyítóként a kiesett fogak és a duzzadt íny gyógyátására, mivel erőteljes vérzéselállító tulajdonsággla rendelkezik. A vérzéselállító anyagok felelősek azért, hogy a szervezet szöveteit erősítsék és tegyék tónusossá és az ananászban található antioxidánssal kombinálva az ínye visszakapja eredeti állapotát és erősségét. Az ananász emellett tartalmaz természetes gyulladáscsökkentő anyagokat, amik szintén segítenek  megsemmisíteni a szájban található baktériumokat és csökkenteni a duzzanatot. 

6. Javítja a termékenységet

Az ananász sokféle erőteljes antioxidánst tartalmaz, mint például a C-vitamint és a béta-karotint, emellett pedig telis tele van vitaminokkal és ásványianyagokkal, mint például a folsav, cink, kálium és magnézium. Ezen vegyületek mindegyike bizonyítottan növeli mind a férfiak, mind a nők termékenységét, mivel védelmezik a reprodukciós rendszert a szabad gyökök általi károsodástól és az oxidációtól. Emellett növeli a vér áramlását, mivel gazdag vas és káliumtartalmommal rendelkezik, ami szintén természetes reprodukciónövelőként működik. 

7. Telítve van a szem egészségéhez fontos antioxidánsokkal 

Az ananász ugyanazt az antioxidánst tartalmazza, mint a répa, aminek a neve béta-karotin és fantasztikus a szem egészségének fenntartásában. A béta karotin és a C-vitamin gazdag dózisa miatt nem csak segít megtartani a szem egészségét, de megelőzi a pigment degenerációt és a látásbeli problémák előfordulását. 

8. Remek forrása a B6- vitaminnak

A B6-vitamin segít a szervezetnek abban, hogy az élelmiszert energiává változtassa át, ami segít a testnek abban, hogy  táplálva és gondoskodva érezhesse magát, kívül és belül. Emellett segít abban is, hogy a haját, bőrét, máját és a szemeit a lehető legjobb állapotban tartsa, miközben bizonyítottan nyugtatja az idegeket stresszhelyzetben. Egy bögre a napi ajánlott bevitel 10 %-át tartalmazza, amik az ananászt tökéletes gyümölcssé teszik az egész szervezet egészséges működése érdekében. 

9. Alacsony a kalóriatartalma és zsírt egyátalán nem tartalmaz

Egy bögre ananász mindössze 82 kalóriát és zsírt pedig egyátalán nem tartalmaz, amik az étkezések közötti tökéletes nassolnivalóvá teszi az ananászt. Emellett az élelmi rostok ajánlott napi bevitelének 9%-át tartalmazza, ami édes és csípős illatú harapnivalóvá teszi bármilyen étrendben. Az ananász természetes édessége azt jelenti, hogy tartalmaz bizonyos mennyiségű természetes cukrot, ami miatt sajnos nem biztos, hogy a cukorbetegek számára megfelelő. 

10. Fantasztikus gyulladáscsökkentő 

Az ananász tartalmaz egy természtes gyulladáscsökkentő enzimet, amit bromelainnak neveznek és amikor káliummak kombinálják, akkor a szervezet számára enyhülést biztosít bármilyen fájdalommal vagy duzzanattal szemben, mint például az ínygyulladás, fülgyulladás, fájó torok, idült izületi gyulladás, vagy felduzzadt íny. A bromelainnal kapcsolatban végzett tanulmányok azt is kilátásba helyezték, hogy csökkentheti a tumort, ami tökéletessé teszi az ananászt mindenki számára, aki az egészsége hosszútávú megőrzésében gondolkozik.

11. Javítja a vérkeringést

A bromelain és a kálium amit az ananász tartalmaz remek befektetés a vér egészségébe, de amitől ez a gyümölcs igazán fantasztikussá válik a vér számára, az az egészséges dózis vas, amit tartalmaz. A vas javítja a vörösvérsejtek képződését, amik ennek köszönhetően fokozzák az oxigénszintet amiket aztán a fontos szervekhez szállítanak. Emellett csökkenti a veszélyes vérrögösödést éssegít eljuttatni egy biztos adag egészséges vért az agyba. Ez azt jelenti, hogy amellett, hogy javul a vérgkeringés, csökkent annak az esélye, hogy a stroke vagy bármilyen degeneratív  betegség kialakuljon az agyban, mint például az Alzheimer-kór. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!