Azon kívül, hogy a tea különleges ízű, számos egészségügyi hatással rendelkezik.

1. Egészséges fogak:

Az Earl Grey tea jelentős mennyiségű fluoridot tartalmaz, amely védi a fogakat. Ezen kívül pedig azt is megakadályozza, hogy fogszuvasodás alakuljon ki. A tea természetes antibiotikumot is tartalmaz, amelyet katekinnek nevezünk, és amely felveszi a harcot a szájfertőzésekkel és meggátolja a korai stádiumban lévő fogínygyulladást is. Az olyan cukormentes italok, mint például az Earl Grey tea, megakadályozzák azt, hogy a baktériumok növekedhessenek a szájban, ezáltal csökkentik a sav termelését is, amely károsítja a fogzománcot.

2. Hidratál:

Az Earl Grey tea egy ízletes, nulla kalóriatartalmú ital. Kálium található benne, amely segít a szervezet folyadékegyensúlyának fenntartásában, valamint abban is, hogy a szervezet hidratált maradjon. Ezen kívül, ha mézzel ízesíti cukor helyett, valamint citrommal tejszín helyett, még hatásosabb lehet. Egészséges alternatíva a kávéval szemben, mivel feleannyi koffeint tartalmaz, mint egy csésze átlagos kávé.

3. Egészséges emésztés:

A bergamot serkenti az emésztést, ezért jótékony hatással lehet azokra az emberekre, akiknek rossz az emésztésük. Azt mondják, a tea enyhíti a székrekedést, a hányingert, valamint csökkenti a reflux tüneteit is. Úgy tartják az Earl Grey teáról, hogy felveszi a harcot a húgyúti fertőzésekkel, valamint még az olyan bélproblémák is kezelhetőek vele, mint a bélférgesség.

4. Antioxidáns:

A bergamot nagyon népszerű, mivel antioxidáns tulajdonságú. Az antioxidánsok azért nagyon fontosak, mivel felveszik a harcot a szabadgyökökkel, amelyek károsítják a szervezetet.

Számos tanulmány bebizonyította, hogy a fekete tea természetes antioxidáns. A fekete tea és a bergamot keveréke pedig még egészségesebb. A tea rendszeres fogyasztásával egészséges és gyönyörű maradhat, mivel a tea antioxidáns hatású. Ezen kívül pedig megvéd a megfázással és az influenzával szemben is, és erősíti az immunrendszert.

5. Antidepresszáns:

Amellett, hogy kiváló antioxidáns, a bergamottal jól kezelhető a depresszió, mivel nyugtatja az embereket (és az Earl Grey tea egyik fő hozzávalója), javítja az ember hangulatát. Emiatt kiváló természetes megoldás lehet azok számára, akik depressziósak, stresszesek vagy hangulatingadozásaik vannak. Azt mondják, a bergamot aromája ellazít és pozitív érzelmekkel váltja ki a depressziót, szorongást, feszültséget, félelmet és stresszt.
A tea koffeintartalma minimális, ezért nem okoz álmatlanságot vagy nyugtalanságot.

6. Egészséges szív:

Úgy gondolják, három csésze teával már csökkenthető a szívbetegségek kialakulásának kockázata. Bizonyított, hogy azoknál, akik napi három csésze fekete teát megisznak, alacsonyabb a triglicerid szint, valamint a „jó” koleszterin mennyisége növekszik a szervezetben. Azt is bizonyították, hogy egyúttal az antioxidáns szint is növekszik. 

7. Fogyás:

Az Earl Grey tea egyik legnépszerűbb hatása a fogyás, amely a citrus-kivonatnak köszönhető. Valójában, néhányan úgy gondolják, még a citrusos gyümölcsök is segítik a fogyást. A kalóriák ebben az esetben vagy tápanyaggá válnak az izmok számára, vagy távoznak a természetes anyagcsere-folyamatokon keresztül. Szóval, ahelyett, hogy tejszínnel vagy cukorral ízesítené, adjon a teához inkább citromot.

8. Fertőtlenítő:

A bergamot olaj természetes fertőtlenítőszer, amely felveszi a harcot az enyhébb száj- és torokfertőzésekkel.

9. Energiával lát el:

Ha azért issza a kávét, hogy még több energiája legyen, akkor jobb, ha átvált az Earl Grey teára. Ez a legjobb alternatívája a koffeines italoknak. A jobb hatás elérése érdekében, készítse el a teát néhány teafilter felhasználásával, majd adjon hozzá mézet és citromot a tejszín és cukor helyett.

10. Erősebb immunrendszer:

Úgy gondolják, a tea hatékonyan erősíti az immunrendszert, mivel magas a bergamot tartalma. A bergamot elég nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, amely megcélozzák és elpusztítják a szabadgyököket, amelyek káros hatással vannak a szervezetre. Ezek az antioxidánsok csökkenteni tudják a lázat, felveszik a harcot a fertőzéssel, valamint segítik más akut és krónikus egészségügyi problémák kezelését is, mint amilyen például a szív- és érrendszeri megbetegedés.

Mellékhatások:

Mint minden tea, az Earl Grey is tartalmaz koffeint, ezért, ha sokat fogyasztanak belőle, szorongást, álmatlanságot és szívdobogást idézhet elő.

A teában lévő tanninok megragadhatnak a fogakon, így azok foltosak, sárgásak lesznek. Ennek megelőzése érdekében öblítse ki a száját, vagy mosson fogat miután megitta a teát, így megszabadulhat a fogain található lerakódástól.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!